20 évvel ezelőtt született ez a “szokatlan” sziámi ikerpár – most már felnőttek és élvezik az életet

Az aggodalmak és a szorongás gyakori a terhesség alatt. Érzelmileg a terhesség igazi hullámvasút lehet, miközben az életed egyik legnagyobb változására készülsz fel. Sok szülő aggódik amiatt, hogy a gyermeküknek olyan betegsége lehet, amely korlátozhatja őt az életben, vagy hogy ő a szülő nem lesz képes megbirkózni a babákkal. A legrosszabb esetben maga a terhesség is kockázatot jelenthet az anya és a gyermekek életére.
Ha a sziámi ikreket vesszük figyelembe, ez az egyik legkockázatosabb és legbonyolultabb terhesség, amit csak lehet. Erre példa a Macy, Mackenzie és Madeline nővérek esete. Az ő történetük egyike a világon mindössze két híres esetnek.

Amikor a gyönyörű babák megszülettek, az édesanyjuk nem csak hármas ikreket szült – két baba sziámi ikrek voltak, így kapcsolódtak egymáshoz. Ez önmagában is ritka állapot, és minden 200 000 élve születésből egyet érint.

Sajnos biológiai édesanyjuk úgy döntött, hogy nem tud gondoskodni három lányáról, Mackenzie-ről, Macey-ről és Madeline-ről. Szerencsére Darla és Jeff Garrison, az Egyesült Államokbeli Iowából úgy döntöttek, hogy nevelőszülőként befogadják őket, felismerve, hogy a lányoknak sürgősen szerető otthonra van szükségük. A házaspárnak már volt három vér szerinti fia, és nagyon örültek az új jövevényeknek az amúgy is nagy családjukban.

A sziámi ikrek, Macey és Mackenzie nagy fájdalmakkal küzdöttek, és alig néhány héttel a születésük után a sebészek megkezdték a fájdalmas műtéteket, hogy szétválasszák a lányokat. Mackenzie hat hét után hazamehetett, Macey pedig egy hónappal később követte. Darla és Jeff ezután kezdte meg az örökbefogadási folyamatot.

“Beléjük szerettünk. A fiaink annyira boldogok voltak, hogy három testvérük van” – mondta Darla a Closer magazinnak.

Macey és Mackenzie is jól felépült. Amint az alábbi képen látható, mindkettőjüknek egy-egy lába van, mivel egy harmadik, használhatatlan lábon osztoztak.

Két évvel a műtét után minden papír elkészült, és Darla és Jeff végül hivatalosan is örökbe fogadta mindhárom lányt. Ma mindannyian ugyanabba az iskolába járnak, ahol sok barátjuk van, és különösen élvezik a sportot és a művészetet.

A testvérek még lovat is kaptak, és rendszeres fizioterápiára járnak, hogy segítsenek nekik a műlábakon és önállóan járni.

Milyen szerencsés lányok, hogy egy csodálatos családra találtak, tele ennyi szeretettel! És az sem árt, hogy három nagy testvér vigyáz rájuk!

A lányok egészséges és boldog életet élnek. Fizikai korlátaik ellenére “normális” gyermekkoruk volt. Emellett minden szükséges támogatást élveztek, hogy jól és biztonságban érezzék magukat.

Mára három gyönyörű lánnyá nőttek fel!

“Fogalmunk sem volt, mire számíthatunk – de nekik csak egy olyan emberre volt szükségük, aki szereti őket. Madeline-t négynapos korában kaptuk meg, Macey és Mackenzie pedig négy hét után került hozzánk” – mesélte Darla örökbefogadó anya a Closernek.

A 2002 decemberében született lányok nagy utat jártak be a csodálatos műtét után.
A lányok most 20 évesek, lelkesek, tele vannak élettel, és boldog életet élnek – olyan szülőkkel és testvérekkel, akik nagyon szeretik őket. “Nagyon önállóak vagyunk, nincs szükségünk segítségre. Nagyjából mindent meg tudunk csinálni, amit a ‘normális’ emberek is. Nem úgy tekintek magamra, mint aki nem képes erre. Mert csak egy lábam van. Mi nem ilyenek vagyunk” – mondta Macey 2021-ben a Trulynak nyilatkozva.

A világnak több olyan emberre van szüksége, mint Jeff, Darla és ezek a fiatal nők. Melegségük és nagylelkűségük megérintette a szívemet.

Az összenőtt ikrekről készült video megtekinthető az alábbi linken
https://www.youtube.com/watch?v=_PT_7fYpPow
https://www.youtube.com/watch?v=_PT_7fYpPow&embeds_euri=https%3A%2F%2Fww...
Egy korábban sziámi ikrekből álló páros hamarosan önállóan vág neki a következő nagy kalandnak. A 18 éves Macey és Mackenzie Garrison a medencéjüknél össze voltak nőve, amikor megszülettek, hármas ikrekkel, Madeline nővérükkel együtt. Kilenc hónappal később Macey-t és Mackenzie-t egy 24 órás műtét során szétválasztották. A műtét következtében mindkét ikerpárnak egy-egy lába maradt, és több műtéten estek át, hogy a lehető legnormálisabban folytathassák az életüket. Macey a Trulynak mesélt: "Nagyon függetlenek vagyunk, nincs szükségünk segítségre. Nagyjából mindent megtehetünk, amit a "normális" emberek is. Nem úgy tekintek magamra, mint aki ezt nem tudja megcsinálni, mert nekem csak egy lábam van. Egyszerűen nem ilyenek vagyunk mi, mint emberek." Életük nagy mérföldkövéhez közelednek, hamarosan egyetemre mennek. Különböző egyetemeken fognak élni, és több időt töltenek majd külön. Mackenzie és Macey úgy gondolja, hogy a különválás jót tesz az egész családnak. Mackenzie hozzátette: "Nekem magamnak kell egyetemre mennem. Azt hiszem, csupán az, hogy képesek leszünk a magunk urai lenni, és önállóan oldjuk meg a dolgokat, ez az, amit már nagyon várok"."

Forrás: https://www.napjainkportal.hu/20-evvel-ezelott-szuletett-ez-a-szokatlan-...