A bíró elrendeli, hogy mindkét egypetéjű ikertestvér fizessen gyerektartást a 9 éves kislánynak

Miután összeesküvést szőttek, hogy elkerüljék a kilencéves kislányért való anyagi felelősségvállalást, egy ikertestvérpárt bíróság kötelezett arra, hogy fizessenek. Az egypetéjű ikertestvérek megpróbálták fedezni egymást, és mindketten azt állították, hogy a másik volt az, aki teherbe ejtette a kislány anyját.
Mindegyik brazil testvér azt állította, hogy a gyermek nem az övé, mert a testvéré volt. Mivel egyik ikertestvér sem vállalta a felelősséget a kislányért, és a DNS-bizonyíték nem tudta megállapítani, hogy az egypetéjű ikrek közül melyik az igazi apa, a bíró mindkét férfit gyermektartásdíj fizetésére ítélte. A Guardian szerint mindkét férfi a vidéki brazil Cachoeira Alta városában él.
A kislány anyját nem nevezték meg a médiajelentésekben, de a bírósági nyilatkozatokban kifejtették, hogy az apával egy partin találkozott, ahol közös barátaik voltak. Akkoriban azt mondta, tudta, hogy a férfinak van egy ikertestvére, bár soha nem mutatták be neki az ikertestvért. A bírósági nyilatkozatok azt is állítják, hogy a Fabricio és Fernando álnéven emlegetett ikerpár kihasználta azonos külsejüket, és egymásnak adták ki magukat. Céljuk az volt, hogy minél több nővel randizzanak. Az egyik bírósági dokumentumban ez áll: "Kamaszkoruktól kezdve az ikerpár arra használta azonos külsejüket, hogy minél több nőt megnyerjenek maguknak".
"Abban az időben [amikor találkoztunk], nem gyanítottam semmit" - mondta a lány édesanyja a bíróságnak. Hozzátette, hogy az ikrek egyikével volt egy rövid kalandja. Visszatekintve azonban a viszonyra, már aznap érezte, hogy valami nem stimmel, amikor találkoztak.
Aznap a férfi elmondta neki, hogy a neve Fernando, de egy sárga motorkerékpáron ült, amely szerinte Fabricioé volt. Miután az anya megtudta, hogy terhes, 2017-ben bíróság elé vitte a testvéreket. Ott követelte, hogy mindketten végeztessenek DNS-tesztet az apaság bizonyítására. Bár a teszteredmények bizonyították, hogy az ikerpár egyike a lány apja, mindketten elutasították, és egyik se ismerte el az apaságot. A teszt nem tudta megállapítani, hogy melyikük az igazi apa, mivel az egypetéjű ikrek DNS-kódja 99,9 százalékban megegyezik.
A bíróság szerint létezik egy részletesebb DNS-teszt, amely alkalmas lehet a valódi apa meghatározására. A teszt azonban egyrészt nagyon drága, másrészt nem feltétlenül bizonyító erejű.
"Ez egy nagyon szomorú hozzáállás" - folytatta az anya. "Tudják az igazságot, de kihasználták a hasonlóságot, hogy kibújjanak a felelősség alól".
Bár a kislány már kilenc éves, az anya nem adta fel. Továbbra is az igazságot követeli, és kéri, hogy az apa vállalja a felelősséget. Szerencséjére a bíró úgy látta jónak, hogy mindkét férfit megbünteti a rossz viselkedésükért. "Az egyik testvér rosszhiszeműen igyekszik eltitkolni az apaságot" - írta határozatában Felipe Peruca bíró. "Az ilyen viselkedést nem szabadna az igazságszolgáltatásnak védenie".
Hogy bizonyítsa álláspontját, a bíró úgy döntött, hogy mindkét ikerpárnak a brazil havi minimálbér 30 százalékát kell fizetnie, ami körülbelül 76,88 USD-t jelent. Az ikreknek az iskoláztatás, az orvosi és fogorvosi ellátás, valamint a ruházkodás költségeit is meg kell osztaniuk a lány édesanyjával. Bár a bírói döntés anyagi győzelmet jelent az anya és a lánya számára, a gyermek tényleges apja továbbra is ismeretlen. Az anya ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy szerintük a gyermeknek joga van tudni, hogy melyik iker a biológiai apja.
Őrületes ez a történet? Egyetért Ön a bíró döntésével? Írja meg nekünk a hozzászólásokban - és adja tovább ezt a hírt barátainak és családtagjainak!

Forrás: https://www.apost.com/en/blog/judge-orders-both-identical-twin-brothers-...