A brit Gadirova ikrek bronzérmet szereztek a csapat tornában

Az olimpiai bajnok Gadirova ikrek "izgatottak" az iskolai jegyek miatt

Jessica és Jennifer Gadirova olimpiai tornászok azt mondják, hogy "izgatottak" az iskolai jegyeik miatt, mindössze két héttel azután, hogy Tokióban bronzérmet nyertek.
A 16 éves ikrek az Aylesbury Vale Akadémián szerezték meg eredményeiket.
Mindketten sikeres vizsgát tettek, Jessica üzleti szakon a BTEC második szintű kitüntetéses csillagot kapott, míg mindketten kitüntetéses csillagot kaptak az NCFE Health and Fitness díjból, valamint az általános iskolai érettségi bizonyítványukból.
A pár azt tervezi, hogy az állami iskolában marad, és sportot és menedzsmentet tanul.
Emellett szeretnék folytatni a tornaedzéseket, és felkészülni a 2024-es párizsi világbajnokságra és a világbajnokságra.

Az ikrek a 20 éves Alice Kinsella és a 18 éves Amelie Morgan csapattársaikkal együtt bronzérmet nyertek Tokióban, és ezzel történelmet írtak, 1928 óta ők az első nők, akik olimpiai tornacsapatban érmet nyertek Nagy-Britanniának.
"Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk - mindketten megkaptuk a továbbjutást, és nagyon izgatottak vagyunk”.
"Nagyon nehéz volt, és ez nem lett volna lehetséges a tanáraink és edzőink támogatása nélkül. Ha voltak olyan napok, amikor az edzés miatt ki kellett hagynunk az iskolát, ők megadták nekünk a forrásokat és segítettek, hogy bepótoljuk a lemaradásunkat"."
- Gadirovas szerint az olimpia "extra különleges", mint ikrek
- Gadirovas ikrek hatodik és hetedik helyezést érzék el talajon
- A királynő üzenetet küldött a finalista brit olimpikonok visszatérésekor
Jennifer reméli, hogy az Európa-bajnokságon is versenyezhet, nővére nyomdokaiba lépve, aki áprilisban három érmet nyert.
Azt mondta: "Ez egy csodálatos élmény volt, mert nem mindenkinek van mindig vele a testvére, vagy valaki, aki közel áll hozzá.”
"Ő a legjobb barátom, mindig együtt vagyunk, úgyhogy olyan jó érzés volt - néha nehéz elmagyarázni az élményt, de amikor ott vannak veled, az nagyon szép."

Azzal kapcsolatban, hogy összehasonlítják őket egymással, Jennifer azt mondta: "Néha segít, néha nem - megvan az ideje és a helye, hogy mikor hasonlítgatunk és mikor nem".
Jessica hozzátette: "Mindig jobbak akarunk lenni egymásnál, de az edzéseken és a versenyeken szeretjük bátorítani magunkat, motiválni és támogatni egymást, mert amikor egy rossz napod van, egymás felkarolása csak segít minket előre jutni".

Gavin Gibson, a Buckinghamshire-i iskolájuk igazgatója azt mondta: "Az ikreknek nem volt könnyű: "Mindkét lány zsonglőrködött az olimpiára való felkészülés extrém követelményeivel és a GCSE év kihívásaival.”
"Bármely más évfolyamon a diákok ezt nehezen viselték volna, de a világjárvány okozta korlátok ellenére az ikrek megmutatták azt a rugalmasságot, amelyre a tizenévesek képesek.”
"Ők példaképek minden diákunk számára, és várjuk, hogy visszatérjenek a hatodik osztályunkba."

Forrás: https://www.bbc.com/news/uk-england-beds-bucks-herts-58187027?fbclid=IwA...