Fekete-fehér ikrek

A ritka két különböző rasszhoz tartozó ikrek anyukája reméli, hogy a lányai a rasszizmus elleni küzdelem jelképei lesznek.
Whitney fehér, míg Tomas fekete. Ugyanúgy meglepődtek, mint bárki más, amikor gyermekeik merőben eltérő bőrszínnel születtek.
Kalani és Jarani Dean gyönyörű ikrek, de ritka különbséggel. Kalani világos bőrszínnel született, míg Jarani sötétebb bőrrel. Nagyon ritka, hogy a különböző nagyrasszhoz tartozó szülők gyermekei csak az egyik szülőnek a bőrszínét öröklik. Az ikrek édesanyja, Whitney fehér bőrű, míg édesapjuk, Tomas fekete. Whitney reméli, hogy a rasszizmus elleni küzdelem szimbólumaivá válnak, és emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy mindenkit egyformán kell szeretni. "Kalani olyan fehér volt, amilyen csak lehetséges. Én csak tagadtam, mert tudod, mekkora az esélye ennek? Soha nem gondoltam volna, hogy fekete és fehér ikreim lesznek. Ezért kérdeztem meg, hogy albínó-e, mert annyira fehér volt" - mondta Whitney, számolt be a TODAY c. lap.
Leggyakrabban a gyermekek olyan bőrszínnel jönnek világra, amely mindkét szülő bőrszínének keveréke. Ritkán előfordul, hogy a gyerekek olyan bőrszínnel születnek, amely közelebb áll az egyik szülőhöz, de Kalani és Jarani esetében úgy tűnik, hogy külön-külön mindkét szülő bőrszínét örökölték, ami egyedivé teszi őket. Tomas (az apa) ugyanúgy meglepődött, mint bárki más tette volna. "Azt gondoltam, hogy 'Igen, egy kicsit világos,' de azt gondoltam, hogy talán a babák ilyenek, amikor megszületnek. De aztán pár perccel később a nővére egy kicsit sötétebb bőrű lett. Egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy lesz egy kék szemű lányom. Nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet velem! Remélem, hogy sokan belátják, hogy a bőr színe tényleg nem nagy dolog. Ami fontos, az a szeretet. Titokzatos dolgok történhetnek, és az élet egy áldás."
Whitney szerint senki sem hiszi el, hogy a gyermekei ikrek, még akkor sem, ha ugyanúgy öltözteti őket. Hozzátette, hogy hasonlóak az arcvonásaik, beleértve a mosolyukat is, de az ikrek különböző bőrszíne megzavarja az embereket. Érdekes módon Kalani nagyon hasonlít idősebb kaukázusi nagyrasszhoz tartozó testvérére, Talanra, míg Jarani Meyer kétéves fiára, Pravynra, aki megfulladt. Az ikrek két évvel fiatalabbak, mint Pravyn.
A tudósok számára mindig is rejtély volt, hogy a gének hogyan hatnak egymásra, ha figyelembe vesszük, hogy a bőrszínt és a szemszínt milyen sok gén szabályozza. "A fizikai tulajdonságok, amelyeket egy emberen láthatunk, csak egy nagyon kis szelete az emberi populációk genetikai sokféleségének" - mondta Dr. Bryce Mendelsohn, a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem orvosgenetikusa. "Sokszor csak arra koncentrálunk, amit a szemünkkel látunk, de amit látunk, az csak a jéghegy egy aprócska csúcsa a mindenkiben lévő tényleges genetikai sokféleségnek."
Az ohiói Khristi Cunningham tudja, milyen érzés különböző bőrszínű ikreket nevelni. Cunningham kétpetéjű ikrek édesanyja, akik közül az egyiknek világosabb, míg a másiknak sötétebb az arcszíne. A férje fekete, míg ő fehér. Amikor Whitney babáiról hallott, az első gondolata az volt, hogy "Készüljetek fel a sok beszélgetésre idegenekkel!". Örömmel osztotta meg gyermekei történetét a médiával, mert szerinte elengedhetetlen, hogy beszéljünk a faji hovatartozásról az országban. "Valóban úgy éreztük, hogy kötelességünk megosztani a történetünket másokkal. Úgy éreztük, hogy pozitív céllal kaptuk ezt a két gyönyörű gyermeket - ez a cél az volt, hogy felvilágosítsuk azokat, akik nem tudják, hogy ezek a dolgok lehetségesek, és hogy beszélgetést kezdeményezzünk a faji kérdésekről Amerikában" - mondta a TODAY-nek. Cunningham szerint egy bizonyos bőrszínhez tartozni nem teljesítmény. "Senki sem állhat sorba ezen a Földön azért, hogy kiválassza a bőrszínét. Csak véletlenül vagyunk barnák, vagy feketék, vagy fehérek" - mondta.
Forrás: https://scoop.upworthy.com/mom-of-rare-biracial-twins-hope-daughters-wil...