A hét évvel ezelőtt született texasi ötös iker-lányok már iskolába járnak

Az Egyesült Államokban, Texasban. 2015-ben születtek először ötös ikrek, akik valamennyien lányok. Adam és Daniela Busby egy pillanat alatt nagyszámú gyermek (Olivia, Ava, Hazel, Parker és Rile) szülei lettek.
(Az első túlélő ötös ikrek a kanadai Ontarioban 1934-ben született Dionne nővérek voltak. A Londonban 1969-ben világra jött Hanson-lányok esetében másodszor fordult elő, hogy az ötös-iker lányok mindegyike életben maradt (szerkesztőségi megjegyzés).

Ötös ikrek születésének valószínűsége egy a 48 millióhoz, ezért nagy figyelem irányul rájuk. A Busby házaspár mindig is nagycsaládról álmodott. Legidősebb lányuk két évvel az esküvő után született, de Daneelának sokáig tartott, amíg ismét teherbe esett. Amikor a pár úgy döntött, hogy második gyermeket szeretne, nehézségek merültek fel, ezért az IVF mellett döntöttek.

A házas pár az első ultrahangvizsgálat során tudta meg, hogy egyszerre öt lányt várnak. Az orvosok felajánlották, hogy néhány embriót eltávolítanak az esetleges komplikációk kockázatának csökkentésére, de a leendő szülők elutasították ezt a lehetőséget. Daniele-nál a várandóság 28 hetében császármetszést hajtottak végre, de az újszülött kislányokat eleinte nem lehetett kézbe venni, mert egy ideig valamennyien inkubátorban voltak. Szerencsére gyorsan gyarapodott a súlyuk, megerősödtek, és rövid idő elteltével hazatérhettek.

Kezdetben nem volt könnyű a szülők számára. Egy újszülöttel is nehéz, de ők egyszerre öten voltak. Idén áprilisban ünnepelték a 7. születésnapjukat. Különbözőek mind külsejükben, mind jellemükben, kivéve az egypetéjű Oliviát és Avát.
A szülők az Instagramon mesélnek nagy családjukról, ahol már közel egymillió követőjük van. A lányok 2021 őszén mentek első osztályba.

Forrás: https://newscoc.com/archives/2090