Ikrek, de máshol és máskor születtek

Az ikrekhez általában azt az elképzelést társítják az emberek, hogy ugyanúgy néznek ki, egyformán öltöznek, mindent együtt csinálnak, és úgy általában minden közös az életükben, kezdve a születésnapjukkal és a születésük helyével. Az élet azonban sokszor nem követi a sablonokat.

Ludwig és Jakob a bajorországi Passau közelében lévő Hutthurmban élnek, és zsenge koruk ellenére máris rácáfoltak mindenre, amit az imént felsoroltunk. Kezdettől fogva semmit sem osztottak meg. Két méhlepénnyel két magzatburokban fejlődtek” – mesélte az édesanya, Marion a helyi lapnak, a Passauer Neue Pressének.

Az ikreknek csak február 28-án kellett volna megszületniük, azonban ők – ikerterhességeknél egyáltalán nem szokatlan módon – mér korábban elindultak erre a világra, méghozzá eléggé rendhagyó módon. Január 18-án ugyanis megindult a szülés, és az anyuka nem sokkal később már azt érezte, hogy nyomnia kell. Mivel még a kórházi táska sem volt összekészítve, az apuka, Robert gyorsan nekilátott, hogy összeszedje a legszükségesebb holmikat, azonban hamar egyértelművé vált, hogy nem lesz idejük eljutni a kórházig. Miközben az ikrek apukája a telefonért nyúlt, hogy tárcsázza a segélyhívó számot, felesége, Marion tovább küzdött a fájásokkal. Még mielőtt az apuka letette volna a kagylót, hallotta, hogy a háttérben hirtelen felsír egy baba – Ludwig már meg is született. Néhány perccel később fékezett a ház előtt a mentőautó is, fedélzetén egy inkubátorral, melyben az újszülöttet a gyermekkórházba vitték, az anyukával pedig a passaui kórházba siettek – hiszen még valaki hiányzott. Férje saját autójával követte a mentőautót.

Az ikerpár egyik tagja, Ludwig tehát január 18-án született Hutthurmban, a másik iker – aki a Jacob nevet kapta – másnap, január 19-én éjfél után 48 perccel Passauban, miután az orvosok sürgősségi császárral világra segítették. Végül ő is a gyermekkórházba került, és néhány órával később az édesanya már mindkét kisfiát a karjában tarthatta. Az izgalmak elmúltával tudatosult a szülőkben, hogy mennyire szerencsések, és akár rosszabbul is végződhetett volna a dolog. De most már minden rendben van, a szülés után 10 nappal már az egész család otthon volt. És Ludwig és Jacob is szerencsések, hogy nem kell osztozniuk a születésnapjukon, hiszen mindkettőjüknek megvan a sajátja. (Forrás, fotó: Eltern.de)

Forrás:https://www.anyasapas.hu/post/ikrek-de-m%C3%A1shol-%C3%A9s-m%C3%A1skor-s...