Interjú a Simon ikrekkel

A Simon ikrek is regisztráltak a Magyar Ikerregiszterbe, bár már évtizedek óta vesznek részt ikervizsgálatokon.

Mit jelentett számotokra az ikervizsgálatokban való részvétel?
Nekünk izgalmas minden vizsgálat. Elsősorban fontos volt az eredmény (Jó megtudni, hogy egyelőre kevés kockázattal jár gyorsan megvenni a jövő havi bérletet), Jó volt együtt lenni a többi ikerpárral, beszélgetni, sztorikat cserélni. És, ha patetikusan is hangzik, örülünk, hogy a lehetőségeink szerint hozzá tudunk járulni a tudományos kutatáshoz.

Szerintetek miért érdemes csatlakozni a Magyar Ikerregiszterhez, ikerkutatásokhoz?
Erre is válasz részben az előző mondat: Jó érzés hozzájárulni a tudományhoz. Fontos megtudni, mit hoztunk a múltból és mik azok, amiken még lehet korrigálni. Tanulni az összeredményekből, a levont tanulságokból – már ha azok eljutnak hozzánk.

Osszatok meg velünk egy vicces rövid történetet, ami kettőtökkel történt meg. Bármilyen iker-történetet szívesen olvasunk.
Sok évvel ezelőtt a belvárosban megállt mellettem egy autó. Kiugrott a vezető, és megkérdezte, elvihet-e. Nem kicsit lepődtem meg, mert korábban nem kaptam ajánlatot férfiaktól. (30 körül voltam.) Viccesre vettem, és azt mondtam a fickónak, hogy legalább valami rendes autóval szólítana le, nem egy Wartburggal (de lehet, hogy Trabant volt). Szegény iszonyú zavarba jött, és csak annyit bírt dadogva mondani, hogy azért szólt, mert ő is a MEDICOR-ba megy, azaz András munkahelyére. Tehát nem kapcsolatot keresett, hanem összekevert minket. Később András elmondta, hogy mikor beért a dolgozóba, még mindig dadogott a sokk miatt.

Köszönjük szépen!