Kétpetéjű ikrekként nőttek fel, pár évtized múltán kiderült: összecserélt egypetéjű ikrek

Az emberi hibák még a modern kórházakban sem elkerülhetetlenek. Ezek az egyszerű tévedések gyakran megváltoztathatják az életünket, és két kolumbiai ikerpár esetében pontosan ez történt. Hosszú ideig senki nem is sejtette, hogy bármi szokatlan lenne a két családban, de egy véletlenszerű találkozás örökre megváltoztatta a négy férfi életét.

Mindenki hallott már olyan történetet, hogy egy ikerpárt elválasztottak egymástól születéskor. Emlékezzünk csak például az Apád-anyád idejöjjön című filmre! Ez a történet azonban két ikerpárról szól, akiket tévedésből összekevertek a kórházban, így a csecsemők nem a saját ikertestvérükkel lettek párosítva. A hibára csak évekkel később derült fény, amikor a négy fiú már felnőtt.

William és Wilber Cañas Velasco úgy tudták, kétpetéjű ikrek. Vidéken nőttek fel, és fogalmuk sem volt róla, hogy a távoli fővárosban, Bogotában, él két fiú, akik pontosan úgy néznek ki, mint ők.

Carlos Alberto és Jorge Enrique Bernal Castro, akik Bogotában éltek, szintén úgy tudták, hogy kétpetéjű ikrek, és ebben nem is kételkedtek, annak ellenére, hogy ahogy nőttek, az arcuk és a testfelépítésük is egyre jobban különbözött. Valószínűleg egész életükön át figyelmen kívül hagyták volna ezt a tényt, ha egy barát nem hívja fel a figyelmüket egy rendkívül szokatlan dologra.

2013 nyarán Janeth Páez egy élelmiszerboltban vásárolt Bogota északi részén, ahol az egyik közeli barátja, William, hentesként dolgozott. Janeth barátnője, Laura társaságában ment vásárolni, és Laura meg volt róla győződve, hogy a hentes pult mögött álló férfi Jorge, a munkatársa a mérnöki cégnél, ahol dolgozott.

Legnagyobb meglepetésére azonban a férfi nem ismerte fel őt, nem reagált sem arra, amikor odaintegetett neki, sem arra, amikor a nevén szólította. A megdöbbenése csak annál nagyobb lett, amikor a férfi odament Janeth-hez és átölelte, Janeth pedig bemutatta barátnőjének Williamet.

Laura teljesen összezavarodott, el sem tudta képzelni, hogy lehetséges ez. Janeth határozottan közölte Laurával, hogy biztosan téved, de ő sehogy sem tudott elmenni az elképesztő hasonlóság mellett, és még akkor is az élmény hatása alatt volt, amikor elhagyták a szupermarketet.

A következő munkanapon Laura Jorge-nak is beszámolt a furcsa találkozásról, de a férfi csak nevetett. Nem volt oka bármire is gyanakodni, hiszen ő úgy tudta, hogy van egy ikertestvére, Carlos, de nem hasonlítanak különösebben egymásra, mert kétpetéjű ikrek. A történetnek azonban itt még nincs vége.

Nem sokkal később Janeth is ugyanehhez a céghez ment dolgozni, és amikor megismerte Jorge-t, végre megértette, mi zavarta annyira össze a barátnőjét. Jorge nem állt olyan közel hozzá, hogy megközelítse ezzel a személyes témával, de Williamnek mutatott egy fényképet a hasonmásáról, a férfi azonban csak megvonta a vállát.

Janeth végül távozott a cégtől, anélkül, hogy az igazságra fény derült volna, de 6 hónappal később Janeth küldött egy képet Williamről Laurának, aki meg is mutatta azt Jorge-nak, és elmondott neki mindent, amit tudott, és egy kis nyomozás után hamarosan kiderült az igazság.

Hamarosan mind a négy testvér tudta, mi történt velük. Születésükkor egy kórházi nővér véletlenül elcserélt két csecsemőt, és így összekeverte a két egypetéjű ikerpárt. Ez a helyzet meglehetősen kellemetlen is lehetett volna a két testvérpár számára, de amint megtudták az igazságot, azonnal kötődni kezdtek egymáshoz.

Ahelyett, hogy két külön testvérpárként kezdtek volna gondolni magukra, úgy viselkedtek, mintha mind a négyen testvérek lennének, elkezdték minden idejüket együtt tölteni, és immár egy család voltak.

Történetükre hamarosan a világ is felfigyelt, és a teljesen hétköznapi fiúk nemzetközi hírességek lettek. Az emberek imádták hihetetlen történetüket, és kíváncsiak voltak rá, mihez akarnak kezdeni a jövőben – a négy testvér azt tervezte, hogy közösen vásárolnak lakást!

Fotó: New York Times/Twitter
Cikk: https://twice.hu/vilag/ezek-a-ferfiak-ugy-nottek-fel-hogy-azt-hittek-tes...