Lengyel külön nevelt ikrek találkozása csaknem 70 év után

Ikertestvérek megható találkozás közel 70 évi távollét után

A második világháború végén születésükkor elválasztott ikerpár majdnem 70 év után találkozott újra. George Skrzynecky és Lucian Poznanski (69). lengyel anyjukat (Elisabeth), kényszermunkatáborba küldték Németországba. Az ikrek a tábor felszabadulása után születtek 1946 júniusában. Az anya súlyos beteg lett a szülés után, nem tudott róluk gondoskodni. Az ikreket Lengyelországba vitték és különböző családok fogadták őket örökbe. Sok éven át nem tudtak egymás létezéséről.

Lucian akkor tudta meg, hogy adoptálták, amikor csatlakozott a hadsereghez. Az anyja akkor mondta el, hogy nem a saját gyereke. El volt keseredve. Poznanski egész életét Lengyelországban töltötte. Nem tudott arról, hogy van egy ikertestvére.

George 17 évesen talált egy dokumentumot, ekkor tudta meg, hogy örökbe fogadták és azt is, hogy van egy ikertestvére. 1966-ban a Vöröskereszt segítségével próbálta meg keresni rég elvesztett ikertestvérét, de a keresés akkor sikertelen volt. Megromlott a kapcsolata az anyjával, el akart menekülni. Annyira fel volt háborodva, hogy az örökbefogadott családja titokban tartott mindent előtte, hogy elhagyta őket és Kaliforniába költözött, új életet kezdett, azóta is ott élt.

„Egész életemben csak a családomat akartam megismerni "- mondta George Skrzynecky a videóban. "Soha nem tudtam, hogy mikor fog bekövetkezni ez a nap – de arra gondoltam, hogy egy nap megtalálom a bátyámat" - mondta Skrzynecky. - Alig vártam, hogy átöleljem és megcsókoljam.

2014-ben Poznanski információkat szerzett biológiai édesanyjáról, akinek megtiltották, hogy érdeklődjön, hova kerültek gyermekei, és értesült az ikertestvéréről is. Felkérte a Vöröskereszt helyreállító Family Links programját, hogy segítsen megtalálni Skrzyneckyt, amely ezúttal sikeres volt.

A Vöröskereszt helyreállító családi kapcsolatok programon végzett tavalyi sikeres keresés után végül 70 év után találkoztak a lengyelországi varsói repülőtéren. Poznanski nagy csokor virággal várta az ikertestvérét. Ezután hosszan megölelték egymást, miközben hosszú perceken át folytak a könnyeik és puszit adtak egymásnak.

Mindkét testvér elismeri, hogy csaknem szívrohamot éreztek, amikor értesültek egymás létezéséről. Skrzynecky nem is remélte, hogy ikertestvére még életben van.

"Nem érdekel a lottó sorsolás megnyerése" - mondta Poznanski a videóban. - Csak azt akarom, hogy a testvérem mellettem legyen.

Dan Johnson riporter a Victoria Derbyshire a program képviselőjeként jelen volt a találkozáskor.