Összeházasodott a veterán a sziámi ikerpár egyik tagjával

Mindig ott van velük így a férfi sógornője is.

A 34 éves Abby és Brittany Hensel egy sziámi ikerpár, akiknek az életét egy ideig egy TLC-sorozat is nyomon követte nyolc részen át még 2012-ben. Azóta elfordultak a nyilvánosságtól, tovább élik mindennapjaikat Minnesotában, ötödik osztályosokat tanítanak egy iskolában.

De mint most a Today Show megtudta, 2021-ben Abby hozzáment egy korábbi amerikai katonához és ápolóhoz, a 33 éves Josh Bowlinghoz. Ez még 2021-ben történt, tavaly álltak nyilvánosság elé ezzel, mikor videókat és fotókat osztottak meg az esküvőről a TikTokon. Illetve a férj egyik rokona is megosztott arról egy videót, ahogy az ikrek és a férfi táncol a lagziban.

Az ikerpár először Oprah Winfrey műsorában tűnt fel még 1996-ban, kisgyerekként mutatták meg az életüket. Az ikerpár egy testtel és két fejjel született, ami igen ritka, külön szívük, belső szerveik vannak, de a vérkeringésük és a derék alatti szerveik közösek. Abby irányítja a jobb, Brittany a bal oldalukat. Mikor megszülettek, a szüleik elutasították a szétválasztó műtétet, mert az orvosok azt mondták, csak kicsi az esélye, hogy mindketten túlélnék az operációt.
Hogy lehetne választani a kettejük közül? – tette fel a kérdést még 2001-ben a Time magazinnak az apa, Mike Hensel, amit most a New York Post is felidézett.

Noha sok nehézséggel kellett megküzdeniük életük során, mindezek ellenére 16 évesen letették a jogosítványt, aztán elvégezték a főiskolát, tanárok lettek, és még Európát is bejárták.
Hogy terveznek-e most gyereket, nem tudni, egy korábbi dokumentumfilmben az ikerpár azt mondta, szeretnének, elvileg szervi okai nem akadályozzák őket ebben. De akkor még csak 16 évesek voltak.
A Daily Mail egyébként úgy tudja, a férj korábbi kapcsolatából már született egy gyerek.

Az alábbi linken láthatnak egy videót, amelyen az esküvői vacsorát követően a Hensel ikrek az ifjú férjjel táncolnak.
https://www.eonline.com/news/1398735/conjoined-twin-abby-hensels-husband...

További linkek a rendkívüli házasságkötés kapcsán
https://www.quora.com/profile/Jean-Marie-Valheur
https://www.facebook.com/messenger_media/?attachment_id=392548486885997&...

Egy 34 éves Abby Hensel nevű nő nemrég ment férjhez az amerikai hadsereg veteránjához, Josh Bowlinghoz. Abbynek van egy sziámi ikertestvére, Brittany Hensel. Ez egy egészen figyelemre méltó házasság - a két testvér ugyanis egy testen osztozik. Mindketten egy-egy lábat és kart irányítanak. Saját fejük, saját elméjük, gondolataik, reményeik és álmaik vannak. De osztoznak a reproduktív rendszeren is.
És most az egyik iker férjhez ment. A másik nem. De mindenben, amit a nővére csinál, ettól kezdve ő is részese lesz. Szerencsére Abbynek és Brittanynak ugyanaz az álma a jövőre nézve - mindkét nővér férjhez akar menni és gyereket akar vállalni.
Ez nem először fordul elő a sziámi ikrek történelmében, hiszen az 1811-ben Sziámban – a mai Thaiföldön – világra jött híres Chang és Eng Bunker, a világ első ismert "sziámi ikrek" is megházasodtak. (Egy testvérpárt vettek feleségül, 10, illetve 11- összesen 21 - gyermekük született. Igaz, nekik két teljesen ép testük volt, csak egy laza kötőszöveti szalaggal kapcsolódtak egymáshoz a mellkasuknál (szerkesztőségi megjegyzés). Viszonylag hosszú, 63 éves kort értek meg.

Az összenőtt ikrek szerelmi élete figyelemreméltó. És néhány ember - például az összenőtt ikrek – számára, hogy a "valakivel" együtt legyen, csak az a lehetőség marad, hogy „valaki más” (az ikertestvére) is mindig jelen lesz. A szerelem, mint az élet maga, csak ily módon valósulhat meg.
Szerkesztőségi megjegyzés:
A Bunker ikreken kívül több esetekben jegyezték fel összenőtt (és szét nem választott) ikrek házasságát, de mindegyikük két teljesen ép testtel rendelkezett.
A Csehországban 1878-ban született és a fartájékon összenőtt Blazsek lányok közül Rosa 1910-ben férjhez ment, a testvére, Josepha volt a koszorúslány. 32 éves korukban Rosának fiú gyermeke született, akit mindketten tudtak szoptatni.

Ugyancsak a fartájékon nőttek össze az 1906-ban született, jóképű, Fülöp szigeti fiatalemberek, Lucio és Simplicio Godino (Godina), akik számtalan sportot űzte. 20 évesen megnősültek, egy ikerpárt vettek feleségül.

Az Angliában 1908-ban született Daisy és Violet Hilton a medencéjüknél nőtt össze. A rendkívül csinos varieté színész lányok több hangszeren játszottak, énekeltek, táncoltak. Mindketten férjhez mentek, de a bíróság nem ismerte el és érvénytelenítette a házasságukat.

A Nyugat-Bengáliában 1970-ben született indiai lányok, Ganga és Jamuna Mondal (Jandal), külön-külön felsőtesttel rendelkeznek és a hasuknál nőttek össze. Négy karjuk, két szívük van, de az emésztő- és húgyivarszerveik közösek. Felállni ugyan tudnak, de menni nem, helyváltoztatásra csak a kezükre és lábukra támaszkodva képesek. „Pók lányok” néven váltak ismertté. Közös férjük van, egy cirkuszi munkás, aki egyformán szereti őket. Császármetszéssel kislányuk született, de az újszülött csak néhány órát élt. Ez volt a világon a második eset, hogy összenőtt ikrek gyermeknek adtak életet.

Forrás: https://24.hu/szorakozas/2024/03/29/abby-es-brittany-hensel-sziami-ikrek...