Összenőtt ikrek szétválasztása

Összenőtt ikrek szétválasztása

2020. október 24-én és 25-én egy maratoni műtét során a UC Davis Gyermekkórház sebészei sikeresen szétválasztották a kilenc hónapos sziámi ikreket, Abigail és Micaela Bachinskiy-t.

A UC Davis Health büszkén osztja meg hatrészes videósorozatát, amely a UC Davis Gyermekkórház történetében először történt sziámi ikrek szétválasztásáról, amelyek a cikk elején feltüntetett honlapon tekinthetők meg. Az egyes részek rövid összefoglalja a következő:

1. rész: Ritkább, mint egy a millióból
Abigail és Micaela a fejüknél összekötve születnek, ez egy ritka állapot, amit craniopagus ikreknek neveznek. A UC Davis magzati gondozási és kezelési központjának csapata fogadja őket, amely 11 hetes terhesség óta követi őket. Az újszülött intenzív osztályon (NICU) töltött több hét után az ikrek hazamehetnek lelkes, ugyanakkor aggódó szüleikkel.
2. rész: Abigail és Micaela látogatása a családi házukban
A sebészek meglátogatják az ikreket otthon. A babákat megműtik, hogy a közelgő szétválasztáshoz szükséges többletbőr növekedése céljából. Erős kötelék alakul ki a család és az UC Davis Gyermekkórház orvosi csapata között.
3. rész: Felkészülés a kórház életének legnagyobb műtétjére
A műtét időpontjának kitűzésével az orvosi csapat tagjai folytatják az intenzív felkészülést arra, ami legtöbbjük számára pályafutásuk legbonyolultabb esete lesz. Az idegeket és ereket feltérképezétől kezdve a koponyák 3D-s modelljein át a műtőszobában tartott koreografált próbákig - a felkészülés olyan, mint egy tánc, ahol mindenkinek megvan a maga pontos feladata, sőt, még a saját színkódolt ruhája is. Hamarosan elérkezik az elválasztó műtét előtti éjszaka.
4. rész: 24 órás szétválasztó műtét
Elérkezett a műtét napja. Több mint 30 csapattag népesíti be a műtőt a maratoni beavatkozásra, amelynek célja Abigail és Micaela szétválasztása. Az ikrek közös anatómiája megnehezíti az altatást. A sebészek meglepő felfedezést tesznek, és nehéz döntést kell hozniuk. Az ikrek édesanyja a támogató emberek sokaságával együtt a kórház előtt várakozik, és imádkozik a jó hírekért.
5. rész: Végre szemtől szemben
Az orvosi csapat az ikrek szétválasztását célzó sikeres műtétről nyilatkozik. Abigail és Micaela végre szemtől szembe láthatják egymást, először.
6. rész: Az első évforduló és hazamenetel
Majdnem pontosan egy éve, hogy a UC Davis Gyermekkórházban megszülett Abigail és Micaela, akik végre készen állnak arra, hogy hazakerüljenek, és külön, önálló életet kezdjenek a családjukkal.
További képek láthatók az összenőtt ikerpárról és szétválasztásukról az alábbi linken:
https://ketorecp.com/archives/8306?fbclid=IwAR03Iu13hMlYLij-PLhYeT-EpugL...

Forrás: https://health.ucdavis.edu/children/conjoined-twins/