Rendkívül ritka iker-elefántok születtek Kenyában

Az anyaság egy csodálatos látvány az állatvilágban, különösen az elefántok esetében, akiknek átlagos vemhességi ideje 18-22 hónap. Az elefántok hatalmas, masszív teremtmények, de hatalmas szívük és szerethető személyiségük van! Egyensúlyérzékük hiányát kedvességükkel pótolják, amelyre jó példa a fenti képen látható elefántpár, akik az elefántoknál ritkán előforduló iker-bébiket dédelgetnek.

Az észak-kenyai Samburu Nemzeti Rezervátumban egy rendkívül ritka afrikai elefánt ikerpár született, adta hírül a WE LOVE ANIMALS honlap 2022-ben. A bébi elefántokat az Elephant Watch Camp vezetői fedezték fel, akiket a Save the Elephants (STE) - egy kenyai székhelyű brit jótékonysági szervezet - képzett ki arra, hogy felismerjék az egyes elefántokat és az elefántcsaládokat a rezervátumban - áll az STE sajtóközleményében. Miután az idegenvezetők értesítették őket, az STE kutatói megerősítették, hogy egy nőstény és egy hím borjúról van szó.
"Az elefántpopulációkban ritkán fordulnak elő ikrek - a születéseknek csak mintegy 1%-át teszik ki. Az anyáknak gyakran nincs elég tejük két borjú eltartásához. Valójában csak egyszer jegyeztek fel ikerszülést Samburuban, 2006-ban. Sajnos mindkét borjú röviddel a születés után meghalt " - áll az STE sajtóközleményében. "A következő napok a most született iker-elefántok számára is kérdésesek lesznek, de mindannyian szorítunk nekik a túlélésért".

Az iker elefánt bébik egy Bora nevű nőstény elefánt második szülöttei, aki a Szél II. nevű elefántcsaládból származik. Az anyjuk által szoptatott és egy éber hím által őrzött újszülött elefánt-kölykök olyan tápanyagokat kapnak, amely a természetvédők reményei szerint a kezdeti nehézségeket követően lehetővé teszik számukra a túlélést egy kenyai szafari parkban.

Forrás: https://animalsgreat.com/rare-baby-elephant-twins-born-in-kenya/?fbclid=...