Ritka eset: egypetéjű hármas ikrek születtek

A Montana államban élő szülők babái október közepén születtek, és november végén térhettek haza a kórházból.

Egypetéjű hármas ikrei születtek egy Sami Hampton nevű édesanyának, akiket császármetszéssel hozott világra a montanai Billings város St. Vincent Healthcare kórházában október 12-én. A három kislány, Gwynevere, Calliope és Scarlett hétfőn térhettek haza a kórházból a szüleikkel.

A Good Morning America szerint a hármas ikrek nagy meglepetést okoztak Sami-nek és férjének, Theo Hampton-nak, ugyanis egyikük családjában sem születtek korábban ikrek. Már önmagában az is ritka, hogy egypetéjű hármas ikrek szülessenek (egy korábbi írásunk szerint erre az esély egy a 200 millióhoz – a szerk.), de orvosuk, dr. Michael Gordon orvos szerint a kislányok monochorionális diamniotikus hármas ikrek is. Ez azt jelenti, hogy két babának közös volt a magzatburka, és mindhárman egy méhlepényen osztoztak. Ez pedig szintén még ritkább, mint általában a hármas ikrek esetében.
Gordon szerint az eddigi húszéves pályafutása alatt ő soha nem találkozott ilyen esettel, és úgy gondolja, nem valószínű, hogy ismételten fog.
Sami Hampton-nak a várandóssága utolsó hat hetében kórházban kellett lennie, és néhány nappal a 32. hét után születtek meg kislányai. A családnak közös lett a születésnapi hónapja, mert a babák édesanyja október 1-jén van, míg édesapjuké október 27-én.
Theo beszélt arról is, hogy kislányai szépen fejlődnek – eredetileg arra számítottak, hogy csak december közepén mehetnek majd haza, de erre már ezen a héten lehetőségük volt.
A szülők „nagyon szerencsésnek” érzik magukat, és „nagyon izgatottak”, hogy így együtt kezdhetik meg életük egy új fejezetét. Az édesapa pedig azt is elárulta, hogy sok barátjuk fogja őket meglátogatni, akik segítenek majd nekik a babákkal.
-----------------------------
A hármas ikrekről és szüleikről készült képek és video az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.goodmorningamerica.com/family/story/rare-set-newborn-triplet...

Forrás:
https://gyerekszoba.hu/baba/ritka-eset-egypeteju-harmas-ikrek-szulettek/