Ritmuszavarban szenvedő felnőtt ikerpárokat keresünk a Semmelweis Egyetemen zajló ikerkutatáshoz

Ritmuszavarban szenvedő felnőtt ikerpárokat keresünk a Semmelweis Egyetemen zajló ikerkutatáshoz

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika a Magyar Ikerregiszterrel közös kutatást tervez a szívritmuszavarok hátterének vizsgálatára.
Ha Önnek
 ismerten ritmuszavara van, vagy
 pitvarfibrillációval diagnosztizálták, vagy
 gyakran érez rendszertelen, gyorsabb szívverést,
mindössze egy vérvétellel felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a tudománynak.
A Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján új vizsgálat indul, mely a ritmuszavarok hátterében álló genetikai vonások meghatározását célozza. A vizsgálatban ikerpárok részvételére számítunk, ahol egyik, vagy mindkét testvér ritmuszavarban szenved.
Jelentkezés: Kazay Ádámnál (adamkazay@gmail.com) vagy Dr. Tóth Patriknál (tel.: 06-30-016-4379, patrik.toth96@gmail.com)
Kérjük, írja meg Kazay Ádámnak vagy Dr. Tóth Patriknak röviden összefoglalva, hogy milyen ritmuszavara van, illetve milyen tünetei vannak. Ezt követően a kutatásban részt vevő munkatársunk - amennyiben be tudja vonni ezen információk alapján a vizsgálatba - egyeztet Önnel egy időpontot. Az ország legnagyobb tapasztalattal rendelkező szívgyógyászati intézményében, a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikán várják specialistáink, akik részletes kivizsgálást követően a szakma legmagasabb sztenderdjei szerint folytatják a kezelést és gondozást.
A szűrővizit során minden beteg esetében a következő vizsgálatok elvégzését tervezzük a szívritmuszavarok felfedezésének céljából:
 Kórtörténet felvétel (jelen panaszok, korábbi betegségek, műtétek, családban előforduló kardiológiai betegségek)
 Fizikális vizsgálat
 Vérnyomás mérés
 Pulzoximetria
 EKG vizsgálat
Amennyiben a vizsgálatok alapján szívritmuszavar felmerül, egy újabb, előre egyeztetett vizit alkalmával, előzetes tájékoztatást és a beteg szóbeli-, valamint írásos beleegyezését követően egy klinikai regiszter vizsgálatba tervezzük bevonni, amelynek része a genetikai vizsgálat is.