Terhes béranya ikreket viselt ki egy párnak, és születésük után megtudta, hogy az egyik biológiailag az övé

Egy kaliforniai anya úgy döntött, hogy segít másokon, és béranyának jelentkezik. Jessica Allennek már volt egy gyönyörű saját családja, férje és két gyermeke, ezért úgy döntött, hogy segíteni szeretne más párokat boldoggá tenni, akik vagy nem tudtak teherbe esni, vagy úgy döntöttek, hogy akik vagy nem tudtak, vagy úgy döntöttek, hogy nem esnek maguktól teherbe. Miután úgy döntött, hogy béranya lesz, és összejött egy másik párral, sikeresen beültettek egy embriót, de néhány héttel később valami furcsa dolog történt, ami örökre megváltoztatta az életét.
2016-ban kiderült, hogy Allen váratlanul ikrekkel terhes. Már akkor is kapott kompenzációt a családtól, amikor vállalta béranyaságot, de miután megtudták, hogy egy helyett két babát várnak, megemelték az árat. Allen boldogan csinálta végig a béranyaságot, és 2016. december 12-én mindkét babát világra hozta a Riverside Community Hospitalban császármetszéssel. Alig egy hónappal később újabb fordulatot vett a történet, amikor váratlan híreket kapott.

Kiderült, hogy biológiailag csak az egyik baba tartozott a másik párhoz. Allen a férjétől, Wardell Jaspertől is teherbe esett és egy másik közös gyermekük is fogant, miközben Allen béranyaként volt terhes, vagyis a második baba biológiailag az övé volt. Amiről azt hitték, hogy egy ikerpár, valójában két különböző fogantatású baba volt, teljesen eltérő DNS-sel. Nem sokkal később felügyeleti joggal kapcsolatos csata következett, miközben Allen azon dolgozott, hogy hazahozza biológiai gyermekét, és teljessé tegye gyönyörű családját.

A New York Postnak adott interjújában Allen mesélt arról a napról, amikor azt gondolta, hogy egypetéjű ikreknek adott életet, és az ezt követő számos fordulatról és komplikációról. "A 35 000 dolláros szerződésemben benne volt, hogy egy órát tölthetek az újszülöttekkel, mielőtt elbocsátják őket a szülészetről" - magyarázta Allen.

A biológiai szülők azonban, akiknek a béranyja volt, ezt nem engedték, és csak egy képet mutattak neki a babákról. Ekkor vette észre Allen, mennyire másképp néznek ki.
Kiderült, hogy különbségeik sokkal messzebbre nyúlnak a külső eltéréseknél. A New York Post arról számolt be, hogy a két baba valójában nem is ikrek, hanem két különböző DNS-sel rendelkező, külön szülőktől származó csecsemő. Az egyik baba biológiailag Allen és Jasper, míg a másik a másik páré volt.

Allennél mesterséges megtermékenyítést alkalmaztak, hogy teherbe essen a másik pár gyermekével, de a saját gyermeke ugyanakkor természetes úton fogant meg. A Good Morning America beszámolt arról, hogy ezt a ritka jelenséget szuperfetációnak nevezik, ami akkor fordul elő, amikor egy nőnek a teherbeesés után is folytatódik a peteérése, amelynek eredményeképpen a két baba két különböző szülőpártól és eltérő terhességi idővel született.

"Kihordtam a saját gyermekemet, és nem tudtam, hogy az enyém" - mondta Allen érzelmesen a Good Morning Americának. Mivel az egyik baba biológiailag az övé volt, Allen megkezdte a felügyeleti jogért folytatott harcot, hogy visszakapja és hazavigye a gyermekét. A News24 beszámolója szerint az anya valahol 18 és 22 ezer dollár közötti összeget fizetett a másik párnak "kártérítésként", és 2017 februárjában el tudta nyerni a fia teljes törvényes felügyeleti jogát, így a családja ismét teljes lett.
Mielőtt Allen megszerezte volna a fia felügyeleti jogát, a CBC Newsnak azt mondta:
"Ezt a fajta fájdalmat soha nem fogom kiheverni, mert elloptak tőlem valamit, amit soha nem kaphatok vissza."
A New York Post szerint Allen még a fiának is új nevet adott, miután végre visszakapta:
"És így február 5-én végre találkoztam az Omega egyik ügyintézőjével egy Starbucks parkolójában a kaliforniai Menifee-ben, ahol átadta a fiunkat, akit Malachinak neveztünk el".

Allen rendkívül meghatott volt, miután visszakapta a fia felügyeleti jogát. Azt mondta:
"Ez a pillanat hihetetlenül érzelmes volt, elkezdtem ölelgetni és csókolgatni a fiamat. Már majdnem kilenc hónapja, hogy megkaptuk Malachit, és jól van. Gyönyörű. Egészséges, és a személyisége elképesztő. Imádja a nagy testvéreit, már tanul járni és kezd beszélni."
Allen a továbbiakban kifejtette, hogy ő és férje valójában nem terveztek még egy gyermeket, ahogy azt a New York Postnak elmondta:
"Wardell és én, akik áprilisban házasodtunk össze, nem terveztük, hogy ilyen hamar bővítjük a családunkat, de Malachit teljes szívünkből értékeljük. Nem bánom, hogy béranya lettem, mert az azt jelentené, hogy megbántam a fiamat. Csak remélem, hogy más nők, akik a béranyaságot fontolgatják, tanulhatnak a történetemből. És hogy ebből a rémálomból egy nagyobb jó fog kisülni."

A Legalize Surrogacy szerint a per a következőket mondta ki a helyzetről:
"A kárt az alperesek okozták, és Jessica, Wardell és legfőképpen Malachi most már együtt kell, hogy éljenek az alperesek ellenük elkövetett jogtalanságainak hosszú távú következményeivel".

Forrás: https://www.apost.com/en/blog/pregnant-surrogate-carries-twins-for-coupl...