Születésük pillanatában egymástól elválasztott egypetéjű ikrek 25 évvel később találtak egymásra online

Anais Bordier mindig tudta, hogy örökbe fogadták. Születési anyakönyvi kivonata szerint Puszanban született, Dél-Koreában; egyke, fiatal, egyedülálló nő. Anais Franciaországban nőtt fel egy szerető otthonban, szerető szülőkkel. Sosem gondoltak volna arra, hogy 2013 februárjában az egész életük megváltozik.

A most 25 éves Anais Londonban tanult divatot, amikor rábukkant egy YouTube videóra, melyben egy Los Angeles-i Samantha Futerman nevű színésznő szerepelt. A hasonlóság pedig kísérteties volt. Nemcsak közel azonosnak néztek ki, hanem hasonló volt modoruk és sajátosságaik is. Az egyetlen különbség az akcentus volt.
Samantha YouTube videó profiljában az szerepet., hogy a színésznő 1987 november 19-én született Dél-Koreában. A dátum megegyezett Anais születési bizonyítványában szereplő adatokkal.
Lehet, hogy valóban ikrek? A gondolattól Anais azonnal ledöbbent. Anais hosszú időt töltött egy üzenet megfogalmazásával, amelyet Samanthának írt, benne azzal a kéréssel, hogy tekintse meg a Facebook profilját és képeit. Samantha gyorsan válaszolt, a születési anyakönyvi kivonatáról küldött képet, s kiderült, hogy ugyanazon a napon született ugyanazon a klinikán.

Gyorsan el is kezdtek online csevegni, képeket megosztani, skypolni, és csodálkoztak, mennyire hasonlítanak egymásra. A kettőjük közti kapcsolat azonnali és erőteljese volt. Samantha rögtön rájött, hogy a történetük különleges és minden eseményt elkezdett dokumentálni.
Samantha úgy döntött, hogy elindít egy Kickstarter kampányt, hátha valakit érdekel a különleges történetük. Rengetegen reagáltak. Dokumentumfilm is készült, amely az SXSW Filmfesztiválon debütált az év elején.
Annak igazolására, hogy valóban "azonosak", Dr. Nancy Segal, a Kaliforniai Állami Egyetem szakembere és egyben a Magyar Ikerregiszter Nemzetközi tanácsadó testületének tagja, felajánlotta, hogy csinál egy DNS-tesztet. Miután könnycseppjeiket törölgették a Skype beszélgetés közben, az eredményeket Dr. Segalnak elküldték, aki megerősítette: Anais és Samantha egypetéjű ikrek.
Magyarországon egy ikerpár ismert, akik 48 évvel később találkoztak egymással születésük után. Ők is a Magyar Ikerregiszter tagjai.
Önök belegondoltak abba, mi lenne, ha szétválasztva élnének ikertestvérüktől?

Forrás: http://twistedsifter.com/2015/07/identical-twins-separated-at-birth-find... / HTR News