Könyvajánló: Twins: Webster's Image and Photographic History (Ikrek. Webster képes és fotográfia történet, 1826-től napjainkig)

Ez a könyv egy ikreknek szentelt képes és fotográfiai-történeti album, amelynek felvételei az 1825-től napjainkig terjedő időszakban készültek. Olyan történeti összeállítás, amely az ikrekkel kapcsolatos valamennyi képre vonatkozóan a különböző forrásokat nyelvészeti szempontból helyezi előtérbe, beleértve az alternativ jelentéseket és ragozott alakokat, ami félreérthető (nehezen érthető vagy kétértelmű) a nyelvhasználat során. Ezen túl kiterjed valamennyi a beszélt nyelvi formára, ill. szófajokra (főnév, birtokos névmás, ige, határozószó vagy melléknév használata), valamint a modern slang-ben, a pop-kultúrában, a társadalmi tudományokban (nyelvészet, történelem, földrajz, közgazdaságtan, szociológia, politológia), az üzleti életben, komputer tudományban, irodalomban, jogban, orvostudományban, pszichológiában, matematikában, kémiában, fizikában és más természettudományokban használt nyelvre. Ez a válogatás sok váratlan kifejezést eredményez az ikrekről szóló képes gyűjteményben, minthogy szerkesztői döntés eredménye volt, hogy pusztán egy nyelvi folyamat miatt kizárják vagy megtartják a szóban forgó képet. A könyv megvásárolható Angliából (vámmentesen) itt:

A képek dátumaként vagy a fotózás vagy a publikálás évét adják meg, vagy azt a numerikus értéket, amelyet a címében vagy a kép osztályozásnál ill. ismertetésnél találtak (mivel pl. a közlés éve nem mindig felel meg a képek keletkezésének időpontjával). Az eredeti képek beosztását használták rendszerint. A képeket a kép közlési jogának megvásárlásával vagy felhatalmazással használták, tisztességes használati feltételekkel, az eredeti szerző vagy a kiadó hozzájárulásával. Néhány kép nem volt megvágva, csak csekély információt tartalmazott és/vagy eredeti állapotában lett közölve. E könyv bevétele a Webster's Online Szótár tartalmának és lefedettségének kibővítésére szolgál majd (www.websters-online-dictionary.org).

A könyv megvásárolható Angliából (vámmentesen) itt: