3 évesek a kilences ikrek

2022 decemberében még túl picik voltak ahhoz, hogy maguk tartsák a Guinness-rekordot igazoló iratot, hiszen alig látszottak ki a babakocsiból. A világhírű kilences ikrek 2021. május 4-én látták meg a napvilágot. Koraszülöttek voltak, a 30. héten érkeztek.

A Maliban élő édesanyát vizsgáló orvosok azt hitték, hogy 7 baba fog születni, de kettő elbújt az anyaméhben. Halima-t, az édesanyát az afrikai ország kormánya reptette egy specialistához Marokkóba, ott derült ki a babák pontos száma és ott is zajlott a szülés.

Természetesen császármetszéssel segítették őket világra, mindegyik újszülött súlya 0,5-1 kg között volt. Az 5 kislány: Adama, Oumou, Hawa, Kadidia és Fatouma mellé 4 fiú: Oumar, Elhadji, Bah és Mohammed VI érkezett.
Az ikrek hivatalosan is Guinness-rekorderek, mint ’a legtöbb gyermek, amely egyetlen terhességből született és túlélte azt’.

Miután megérkeztek, a babákat azonnal inkubátorokba tették és néhány hónapon át ott is maradtak. Ezt követően egy olyan lakásba kerültek, amely speciálisan felszerelt volt orvosi műszerekkel és ápolónők is segítették az anyát. Ezalatt az édesapa, Abdelkader Arby Maliban maradt, hogy nevelje a nagyobb testvért: a házaspárnak ugyanis van még egy lánya, Souda, aki a kicsik születésekor 3 éves volt. Végül 19 hónaposak voltak a tesók, amikor repülőre ülhettek és visszautaztak a szülőhazájukba, Maliba.

Az anya, Halima Cissé bevallja, hogy nem egyszerű a 9 gyermeket esténként az ágyba imádkozni, de rengeteg öleléssel sikerül. Az ikrek egyébként is nagyon szeretnek összebújni. Szerencsére mind a 9 csöppség szépen fejlődik és jól van, sőt, már világjárásba is kezdtek, nemrég ugyanis Olaszországban szerepeltek egy TV-műsorban.

Forrás: https://senior.hu/mar-majdnem-3-evesek-a-bubajos-kilencesikrek/?fbclid=I...