Hírek a Nagyvilágból

Az egyik iker vegán lett, a másik húst evett.

A húsevő Rosshoz képest a vegán táplálkozású Hugo koleszterinszintje jelentős mértékben csökkent és a 2-es típusú cukorbetegséggel szembeni rezisztenciája meredeken emelkedett.

Az egypetéjű ikrek, Hugo és Ross Turner beleegyeztek abba, hogy emberi „kísérleti nyulakként” vizsgálják, egészségesebb-e a vegán étrend, mint a hús- és tejfogyasztást magában foglaló táplálkozás.

Elhunyt a világ legidősebb sziámi ikerpárja

62 éves korukban elhunytak a világ legidősebb sziámi ikrei, Lori és George Schappell – írja a Sky News. Az 1961-ben született testvérek a fejüknél nőttek össze, szétválasztásuk pedig nem volt lehetséges, mivel homloklebenyük 30 százalékán, valamint egyéb kritikus agyszöveteken is osztoztak.

Gyászjelentésük szerint Schappell-ikrek április 7-én haltak meg a Pennsylvaniai Egyetem kórházában, haláluk oka egyelőre nem ismert.

Összeházasodott a veterán a sziámi ikerpár egyik tagjával

Mindig ott van velük így a férfi sógornője is.

A 34 éves Abby és Brittany Hensel egy sziámi ikerpár, akiknek az életét egy ideig egy TLC-sorozat is nyomon követte nyolc részen át még 2012-ben. Azóta elfordultak a nyilvánosságtól, tovább élik mindennapjaikat Minnesotában, ötödik osztályosokat tanítanak egy iskolában.

3 évesek a kilences ikrek

2022 decemberében még túl picik voltak ahhoz, hogy maguk tartsák a Guinness-rekordot igazoló iratot, hiszen alig látszottak ki a babakocsiból. A világhírű kilences ikrek 2021. május 4-én látták meg a napvilágot. Koraszülöttek voltak, a 30. héten érkeztek.

A Maliban élő édesanyát vizsgáló orvosok azt hitték, hogy 7 baba fog születni, de kettő elbújt az anyaméhben. Halima-t, az édesanyát az afrikai ország kormánya reptette egy specialistához Marokkóba, ott derült ki a babák pontos száma és ott is zajlott a szülés.

Férjhez ment az egy testtel és két fejjel élő sziámi ikerpár egyik tagja

Talánc sokan emlékezhetnek még Abby és Brittany Henselre, akik még 1996-ban, Oprah Winfrey műsorában szereztek először hírnevet – a két nővér ugyanis két fejjel de egy testtel született. A sziámi ikerpárról aztán a TLC is készített sorozatot a 2010-es évek elején, ezt követően azonban úgy döntöttek, inkább a médiától visszavonulva, Minesotában élik le életüket.

Ikreik után négy évvel négyes ikreik születtek. A kaliforniai párnak összesen hét gyereke van.

Callie és Gabriel Smith-nek már három gyermeke volt, amikor 2023. júniusban, hét inszemináció után megszülettek a négyes ikreik: Norah, Selah, Ezra és Abigail, 4 évvel az ikreik után. Hiába a három nagyobb gyerek, a kaliforniai pár bizonyos szempontból úgy érezte magát, mintha kezdő szülők lennének.
„Olyan érzés, mintha ők lennének az első gyerekeink, mert ők az első koraszülöttjeink” – mondta a 36 éves Callie a People-nek. „Ez határozottan egy tanulási folyamat” – tette hozzá a hétgyermekes anya. „Folyamatosan próbáljuk kitalálni, hogy mit hogyan csináljunk.”

Ritka eset: egypetéjű hármas ikrek születtek

A Montana államban élő szülők babái október közepén születtek, és november végén térhettek haza a kórházból.

Egypetéjű hármas ikrei születtek egy Sami Hampton nevű édesanyának, akiket császármetszéssel hozott világra a montanai Billings város St. Vincent Healthcare kórházában október 12-én. A három kislány, Gwynevere, Calliope és Scarlett hétfőn térhettek haza a kórházból a szüleikkel.

Hófehér hajjal született egy ikerpár

Az ikerlányok Argentínában jöttek világra és azonnal belopták magukat mindenki szívébe!

Ikreket találtak egy késő dinasztikus/kopt egyiptomi múmiában

„Ikreket találtak egy késő dinasztikus/kopt egyiptomi múmiában” címmel jelent meg egy tanulmány az International Journal of Osteoarcheology című szakfolyóiratban 2023. december 21-én.

A szilveszterkor született ikrek hivatalosan két különböző évben jöttek a világra.

Különlegesen alakult a szilveszter a New Jersey-i Merchantville városából származó 36 éves Billy Humphrey és felesége, Eve Humphrey számára, ugyanis ekkor születtek meg ikerbabáik. A férfi elmondása szerint titkon számított rá, hogy a kicsik az ő születésnapján, azaz december 31-én fognak érkezni, és egy ideig úgy tűnt, hogy igaza is lesz – bár egy esetben tényleg bejött a számítása. Feleségének ugyanis először 30-án kezdődtek meg a fájdalmai, de amikor bementek a kórházba, hazaküldték őket azzal, hogy hamis riasztásról volt szó csupán.

Oldalak

Feliratkozás Hírek a Nagyvilágból csatornájára