Hírek a Nagyvilágból

Ikreik után négy évvel négyes ikreik születtek. A kaliforniai párnak összesen hét gyereke van.

Callie és Gabriel Smith-nek már három gyermeke volt, amikor 2023. júniusban, hét inszemináció után megszülettek a négyes ikreik: Norah, Selah, Ezra és Abigail, 4 évvel az ikreik után. Hiába a három nagyobb gyerek, a kaliforniai pár bizonyos szempontból úgy érezte magát, mintha kezdő szülők lennének.
„Olyan érzés, mintha ők lennének az első gyerekeink, mert ők az első koraszülöttjeink” – mondta a 36 éves Callie a People-nek. „Ez határozottan egy tanulási folyamat” – tette hozzá a hétgyermekes anya. „Folyamatosan próbáljuk kitalálni, hogy mit hogyan csináljunk.”

Ritka eset: egypetéjű hármas ikrek születtek

A Montana államban élő szülők babái október közepén születtek, és november végén térhettek haza a kórházból.

Egypetéjű hármas ikrei születtek egy Sami Hampton nevű édesanyának, akiket császármetszéssel hozott világra a montanai Billings város St. Vincent Healthcare kórházában október 12-én. A három kislány, Gwynevere, Calliope és Scarlett hétfőn térhettek haza a kórházból a szüleikkel.

Hófehér hajjal született egy ikerpár

Az ikerlányok Argentínában jöttek világra és azonnal belopták magukat mindenki szívébe!

Ikreket találtak egy késő dinasztikus/kopt egyiptomi múmiában

„Ikreket találtak egy késő dinasztikus/kopt egyiptomi múmiában” címmel jelent meg egy tanulmány az International Journal of Osteoarcheology című szakfolyóiratban 2023. december 21-én.

A szilveszterkor született ikrek hivatalosan két különböző évben jöttek a világra.

Különlegesen alakult a szilveszter a New Jersey-i Merchantville városából származó 36 éves Billy Humphrey és felesége, Eve Humphrey számára, ugyanis ekkor születtek meg ikerbabáik. A férfi elmondása szerint titkon számított rá, hogy a kicsik az ő születésnapján, azaz december 31-én fognak érkezni, és egy ideig úgy tűnt, hogy igaza is lesz – bár egy esetben tényleg bejött a számítása. Feleségének ugyanis először 30-án kezdődtek meg a fájdalmai, de amikor bementek a kórházba, hazaküldték őket azzal, hogy hamis riasztásról volt szó csupán.

Két perc eltéréssel két különböző évben születtek ikrek Horvátországban

Az ikrek különböző napon, hónapban és évben ünneplik majd ugyanazt a szülinapjukat.

Egy wisconsini párnak három ikerpárja született, mindhárom ugyanazon a napon

Egy wisconsini párnak három ikerpárja született, mindhárom ugyanazon a napon! Soha nincs unalmas pillanat.

Ikerkutatás igazolja a vegán étrend hasznosságát

Christopher Gardner, a Stanford Prevenciós Kutatóközpont munkatársa és kollégái friss tanulmányukban arra jutnak, hogy a vegán étrend csupán két hónap alatt javíthat a hosszú távú egészségen – írja az IFLScience. Gardner szerint a pozitív hatások többsége már egy hónap után jelentkezik.

Ritka sziámi ikreket sikerült szétválasztani 24 órás műtéttel a UC Davis Gyermekkórházban

A kilenc hónapos sziámi ikrek, Abigail és Micaela Bachinskiy a UC Davis Gyermekkórházban lábadoznak, miután a sebészek 2020. október 24-én és 25-én egy maratoni műtét során sikeresen szétválasztották őket.

Összenőtt ikrek szétválasztása

Összenőtt ikrek szétválasztása

2020. október 24-én és 25-én egy maratoni műtét során a UC Davis Gyermekkórház sebészei sikeresen szétválasztották a kilenc hónapos sziámi ikreket, Abigail és Micaela Bachinskiy-t.

A UC Davis Health büszkén osztja meg hatrészes videósorozatát, amely a UC Davis Gyermekkórház történetében először történt sziámi ikrek szétválasztásáról, amelyek a cikk elején feltüntetett honlapon tekinthetők meg. Az egyes részek rövid összefoglalja a következő:

Oldalak

Feliratkozás Hírek a Nagyvilágból csatornájára