Az apa videón rögzíti az ikerbabái megható beszélgetését egymással

Egy baba elég aranyos - de kettő? Az ikrek mindent kétszer olyan csodálatossá tesznek! A szívünk mindig nagyot ugrik az örömtől, amikor kisbabákat látunk, és az ikreket látni még nagyobb öröm. Az ikreknek két típusa van: egypetéjűek és kétpetéjűek. Az egypetéjű ikrek egy megtermékenyített petesejtből keletkeznek, amely kettéválik, míg a kétpetéjű ikrek két külön petesejt megtermékenyítésekor jönnek létre. A kétpetéjű ikrek lényegében csak két testvér, akik ugyanazon a napon születtek. Voltak olyan találgatások, hogy az ikreknek saját titkos nyelvük van, ami különböző tanulmányokat eredményezett arról, hogyan kommunikálnak egymással az ikrek, különösen csecsemőkorban. Az interneten számos olyan videó található, amelyeken látszólag olyan nyelven beszélgetnek egymással az ikerbabák, amelyet rajtuk kívül senki más nem ért.
Egy ilyen videó járta be az internetet, és megkérdőjelezi, hogy az ikreknek valóban van-e titkos nyelvük. Az ikertestvérek, Merle és Stijn épp a legelső csevegésüket folytatták, fiú-testvér a lány-testvérrel, amikor a büszke apukának, a holland Roy Johannik az egészet felvette a kamerájával. A 2011-ben készült videónak, amelyen az újszülött kisbabái beszélgetnek, sikerült megolvasztani a világ minden táján élő emberek szívét. Ahogy ezek a kicsik gügyögnek egymásnak, nem tudunk nem elgondolkodni azon, hogy vajon mit mondanak egymásnak! Lehet, hogy ők ketten még az anyaméhben is beszéltek egymással? Úgy tűnik, tökéletesen megértik egymást. Ha Ön is rajong a kisbabákért és a babák gőgicséléséért, akkor ez a videó biztosan feldobja a napját!

Ahogy a videó elkezdődik, a kis Merle-t (a rózsaszín pulóveres babát) látjuk az ágyában feküdni, miközben egy felnőtt felemeli Stijn-t, a bátyját, hogy közvetlenül az arcába nézhessen. Akár az is lehet, hogy a kicsik csak egy ilyen alkalomra vártak, hogy együtt beszélgethessenek, miután kibújtak az anyaméhből! A kis Stijn gügyögő hangokat ad ki, amelyre a húga azonnal felfigyel. A kislány a maga halandzsájával fecseg vissza a bátyjának, miközben figyelmesen a szemébe bámul. Úgy tűnik, Stijn pontosan érti, mit mond a testvére, hiszen láthatóan minden egyes hangra, amit a kislány kiad, rendkívül odafigyel.
Ők ketten teljesen egymásra vannak kattanva! A két csöppség elmerül abban, amiről beszélgetnek, egyáltalán nem figyelnek az eseményt filmező anyukára vagy apukára. Merle biztos mondott valamit, amit Stijn viccesnek talál, mert egy ponton hatalmas vigyort vág, ami szinte az egész arcát beteríti, ahogy a szemébe bámul! Az édes interakció minden bizonnyal népszerűvé vált az interneten, és a videó 2021 augusztusában már 22 millió megtekintésnél tart. Ez persze érthető: az imádnivaló videó azonnal rabul ejtette a szívünket, és nem tudtunk nem beleszeretni abba, hogy a két kicsi mennyire aranyos ez a két kicsi. Teljesen hihető, hogy ők ketten tökéletesen megértik egymást! Ez a videó eredetileg 2011-ben került fel, ami azt jelenti, hogy az ikrek ma már majdnem 10 éves gyerekek.

Bár nincs friss információnk arról, hogyan néznek ki ma az ikrek, vagy hogy vannak, ez a videó elég lesz a napi cukiság-adagunkhoz. A két édes kisbabáról készült videókon kívül az eredeti posztoló és az ikrek édesapja, Roy Johannik még néhány más videót is közzétett az ikrekről, többek között egy olyan videót, amelyen az ikrek az anyaméhben rúgkapálnak, és ahol a már nagyobbacska ikrek együtt játszanak otthon egy kis bababiciklin. Egy másik elragadó videón a kis Stijn hangosan nevet, miközben az édesanyja blokkokkal játszik, míg a húga, Merle lenyűgözve figyeli az egészet. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a videó Önt is hangos nevetésre készteti!
Elgondolkodtató ez a videó, hogy vajon az ikreknek van-e egy veleszületett titkos nyelvük, amivel születnek? Ez egy érdekes kérdés, amelyet a tudósok is feltettek már. Különböző kifejezéseket használtak már ennek az úgynevezett "titkos nyelvnek" a leírására, mint például az idioglosszia, autonóm nyelv vagy kriptofázia. A Very Well Family azonban arról számol be, hogy az ikerpárok, akik valóban együtt fejlesztenek ki egy új nyelvet, meglehetősen ritkák, és csak extrém elszigeteltség esetén fordulnak elő. Ami úgy tűnik, mintha az ikrek "beszélgetnének" egymással, az valójában egymás arckifejezéseinek és nyelvének utánzására tett kísérlet, amit legtöbbször helytelenül tesznek. A csecsemők gügyögése a hanglejtés gyakorlása, amely végül ahhoz vezet, hogy az agyban kialakulnak a megfelelő kapcsolatok a megfelelő nyelv kialakulásához, ahogy a csecsemő felnő. Ez inkább a nyelvfejlődés folyamata, mint egy titkos nyelv.

Ez nem jelenti azt, hogy az ikreknek nem alakulhat ki saját titkos nyelvük, a felnövekedésük során. Ahogy a Very Well Family megállapította: "Az ikrek körülbelül 40%-a, általában a monozigóta vagy egypetéjű ikrek, kialakít valamilyen önálló nyelvet, beceneveket, gesztusokat, rövidítéseket vagy terminológiát használnak, amelyeket csak egymással használnak". Ebben az esetben, még ha a szülők és a többi testvér meg is értik az ikrek mondandójának jelentését, az ikrek soha nem használják ugyanazokat a kifejezéseket másokkal szemben. Ez érthető, különösen, ha egypetéjű ikrekről van szó; a kapcsolatuk egyedi, és nem mindig hasonlítható össze más testvéri kapcsolatokkal.
Az ikrek nyelvi fejlődésével kapcsolatos másik érdekes felismerés szerint az ikrek és a többgyermekesek nyelvileg valóban késlekedésre kényszerülnek, vagy egészen mások, mint az egygyermekesek. Ez több okra vezethető vissza, többek között arra, hogy a többgyermekes szülők gyakran kimerültek, és nem szánnak annyi időt arra, hogy verbálisan foglalkozzanak a gyerekeikkel. Ez a nyelvek lassabb elsajátításához vezet. Az ikrek minden idejüket együtt töltik, és hajlamosak egymás hangjait utánozni, ami megerősíti a helytelen kiejtést. Ráadásul az ikrek intuitív módon megtanulják megérteni egymás gesztusait és mozyogásait, ami tovább korlátozza nyelvhasználatukat. Mire azonban az ikrek elérik az iskoláskort, általában felzárkóznak a hasonló korú gyerekekhez.
Amikor a csecsemőkről és a gügyögésükről vagy gőgicsélésükről van szó, a tudósok szerint a titkos nyelv nem valós lehetőség. De amikor ilyen édes videókat látunk, mint ez itt, akkor elhisszük, hogy az ikrek megértik és felfogják az egymás iránti szeretetüket. A kis Merle mosolya mindent elmond!

Cikk: https://www.apost.com/en/blog/doting-dad-films-adorable-twin-babies-enga...