Egy az egymillióból egy esély. A szülők isteni csodának tartják, hogy kétszer születtek különböző rasszhoz tartozó ikreik

Egy különleges család megdöntötte a millió az egyhez esélyt, amikor két különböző bőrszínű ikerpárnak adott életet. Az angliai Hampshire-ből származó Alison Spooner és Dean Durrant házaspárnak 2001-ben születtek első ikerlányaik. Hayleigh sötét bőrű és hajú, mint az apja, míg Lauren fehér bőrű és világos szemű, mint az anyja. A családot sokkolta, amikor hét évvel később Alison újabb kétpetéjű ikerlányoknak adott életet.
A fiatalabb ikerlányok neve Leah és Miya, és egész életükben felnéztek idősebb testvéreikre. Hayleigh és Lauren 2019-ben töltötte be a 18. életévét, de amikor együtt jártak iskolába, társaik nem hitték el, hogy rokonok, nemhogy ikertestvérek. Emiatt a lányok úgy érezték, hogy nem fogadják el őket, és meg kellett tanulniuk értékelni a különbözőségüket.
Még ha nem is néznek ki ugyanúgy, a két ikerpár hihetetlenül közel áll egymáshoz, és sok hasonlóságot mutatnak. Általában ugyanazokat a dolgokat szeretik, és befejezik egymás mondatait. Még jobban összekötik őket a közös tapasztalataik, hogy nem illeszkedtek be, és hogy az osztálytársaik hazugnak nevezték őket, mert azt állították, hogy ikrek.
Ez a család hálás ezekért a csodálatos ikrekért. Annak az esélye, hogy egy ikerpár különböző bőrszínnel születik, egy az 500-hoz. Két ikerpár esetében az esély egy az egymillióhoz.

Bár a lányokat nem igazán zaklatták, mégis, sokszor kénytelenek voltunk magyarázkodni. Hayleigh megosztotta a The Sunnal:
"Néhányan nagyon durvák tudnak lenni. Azt mondják: 'Hazudsz, nem vagytok ikrek - bizonyítsd be!'. Így aztán megmutatjuk, hogy ugyanaz a lakcímünk, vagy elővesszük az útleveleinket. Jó látni a döbbenetet az emberek arcán. Amikor főiskolára mentünk, nehéz volt, mert sok ázsiai, fehér és fekete gyerekből álló csoport volt. A fekete csoport megpróbált integrálni engem, én pedig azt mondtam: "Ő az én fehér ikertestvérem. Senki sem hitte el. Az emberek úgy néztek ránk, mintha ez valami csoda lenne."
2019-ben a lányok édesanyja, Alison azt mondta: "El sem hiszem, hogy a csodagyerekeim betöltik a 18. életévüket. Ők a legjobb barátok és minden tekintetben közel állnak egymáshoz, azon kívül, hogy másképp néznek ki. Eltartott néhány évig, mire megértettem a tudományt, hogyan tudnak ennyire különbözőnek látszani. Az emberek folyton azt mondják: 'Ők nem ikrek'. Egyszer egy hölgy az orvosnál azt mondta: 'Csak feltételeztem, hogy az egyik a tiéd, a másik pedig a barátodtól van".
Alison így folytatta: "Igazából soha nem zaklatták őket, bár kezdetben voltak csúnya megjegyzések. A gyerekek az iskolában azt kérdezték: 'Hogy lehet, hogy az egyikőtök tejcsokoládé, a másik pedig fehér csokoládé?'. A lányok azt mondták: 'Nem számít, testvérek vagyunk és legjobb barátnők'. Nagyon büszke voltam rájuk. Most már inkább jelenségnek számítanak a barátaikkal. Az iskolájukban volt róluk egy nagy kép a biológiaórán. Senki sem értette vagy hitte el."

A lányok mindig is közel álltak egymáshoz. Hayleigh elmondta: "Az általános iskolában minden vágyam az volt, hogy a nővéremmel lehessek. Megosztottuk egymással a ruháinkat, játékainkat, és ugyanúgy érdeklődtünk a tévé, a könyvek és a többi dolog iránt. Olyanok voltunk, mint a hírességek, amikor gyerekek voltunk. Mindenki fényképezkedni akart velünk, és megkérdezték, milyen érzés ikertestvéreknek lenni, de különbözőnek. Számunkra ez normális volt."
Ugyanakkor egyéni érdeklődésük is van. "Bizonyos szempontból annyira egyformák vagyunk. Ugyanazokat a dolgokat mondjuk egyszerre, és befejezzük egymás mondatait. Néha pontosan tudom, mire gondol. De különbözünk is - Hayleigh szereti a sminket, én pedig a videojátékokat és a bloggereket. Őt ez nem érdekli" - magyarázta Lauren.
Amikor a lányok külön vannak, nagyon hiányoznak egymásnak. Hayleigh elmondta: "Mindig ugyanabban a szobában aludtunk, még nyaraláskor is. Utálom, amikor Lauren a barátaihoz megy, nem tudok nélküle aludni. Ő viszont olyan rendetlen, mint sokan mások, és én mindig rendet rakok utána. Kicsit anyáskodóbb vagyok."
Sajnos a jövőben több időt kell külön tölteniük. Lauren elmondta: "Hayleigh reméli, hogy jövőre egyetemre mehet, én pedig nem. Óriási változás lesz, hogy nem leszek ott vele. Nagyon furcsa lesz, de elmegyek gyakran, hogy meglátogassam őt."
A fiatalabbik ikerpár nagyon felnéz az idősebbikre. Leah azt mondta: "Lauren és Hayleigh a hőseim. Szeretem az idősebb nővéreimet. Olyanok akarunk lenni, mint ők, amikor felnövünk." Miya hozzátette: "Lauren és Hayleigh a legjobbak. Ők azt tanítják nekem, hogy a világon a legjobb dolog, ha van egy ikertestvéred, még akkor is, ha nem egypetéjűek."

Hihetetlen: a brit család a világon az egyetlen, amelyiknek KÉT, különböző színű ikerpárja van – mindkét párnál az egyikük fekete, a másik fehér bőrszínű
A fenti linken megtekinthető SUN c. lap 2019-ben megjelent írása ugyanerről a családról, amely egy videofilmet és hat további képet is tartalmaz, így ennek elérhetőségét is közzétesszük. Mivel ez utóbbi cikknek a szövege csaknem szó szerint megegyezik a magyar fordításban is közzétett, a múlt hónapban (2022. március 24) megjelent poszttal, így eltekintettünk a fordításáról. A fő különbség, ami az újabb cikkben nem került leírásra, az a bőrszín öröklődésével kapcsolatos jelenség magyarázata. A képeket Louis Wood, a SUN fotoriportere készítette.
Az emberi bőrszínt több gén kombinációja határozza meg. Mindig lehetséges, hogy egy vegyes rasszú párnak fehér vagy fekete gyermeke születik, a domináns és recesszív génjeiktől függően. A nem egypetéjű ikrek genetikai állománya körülbelül 50 százalékban megegyezik. Különböző bőrszínnel születhetnek, ha két külön petesejtet két spermium termékenyít meg, ami azt jelenti, hogy mindketten más genetikai örökséget kapnak a szüleiktől. Simon Fishel, a Care Fertility Group klinika vezetője elmondta: "Ami igazán figyelemre méltó, hogy ez két ikerpárnál pontosan ugyanúgy történt".

Forrás: https://www.apost.com/en/blog/in-one-in-million-chance-parents-are-bless...

https://www.thesun.co.uk/fabulous/8606111/british-family-are-the-worlds-...