Keleti Éva fotokiállítása és a kaposvári négyes ikrek

Keleti Éva fotográfus Műcsarnokban rendezett Élet/Kép elnevezésű fotókiállításán a több száz bemutatott mű egyikén, rögtön az első terem, első képén a kaposvári négyes ikrek láthatók 3 éves korukban.

A megható kép 1955-ben készült, amikor a négyes ikreket hazavitték szüleik a budapesti Völgy utcai gyermekotthonból, ahol addig gondozták őket. A négy kisfiú, akik közül három egypetéjű, szőke, aranyló fürtös fiúcska, önfeledt boldogsággal szaladnak a szüleik ölelő karjai felé.

Amellett, hogy igazi kuriózum ez az évtizedekkel ezelőtt készült kép, Keleti Éva 64 évvel később megkereste a fivéreket, és 2019-ben lencsevégre kapta a még élő három testvért, Lászlót, Jánost és Györgyöt (az elhunyt István sajnos már nem lehetett a képen). Jó egészséget kívánunk nekik.

Van viszont még egy különleges képünk, amelyen az 1952-ben született kaposvári négyes ikrek mind a négy tagja (Csordás László, György, János és István) látható, karjaikban tartva az újszülött csepregi négyes ikreket (Kovács Ildikót, Adriennt, Katalint és Zsuzsát), akik egypetéjűek. A Magyar Távirati Iroda által készített felvétel 1974-ben készült a Szombathelyi Kórház Szülészeti osztályán.

Összeállította: Dr. Métneki Júlia

CsatolmányMéret
Image icon image_2.png100.61 KB
Image icon image_1.png309.51 KB
Image icon image.png361.73 KB