Négyesikrek végeztek egyszerre az Oxfordi Bookes egyetemen

Egy oxfordi egyetemen először végeztek négyes ikrek az intézményben.

Ayah, Abdelrahim, Osama és Ahmad Shaaban idén nyáron kapták meg diplomájukat az Oxford Brookes egyetemen.
A 20 éves testvérek 2018-ban Dubajból érkeztek tanulni, miután egy toborzó rendezvényen értesültek az egyetemről. A választott szakjaik a belsőépítészet, a számvitel és pénzügy, a jog, valamint az üzleti és menedzsment voltak. Ahmad, aki első osztályú diplomát szerzett, elmondta, hogy három családtagjával együtt "könnyen alkalmazkodott" az oxfordi élethez. Elmondása szerint nem csak az egyetemi tanulmányainál tanult többet, és a városban töltött idő segített neki abban, hogy sokkal önállóbb emberré váljon."Megtanultam beosztani az időmet, és a saját bevásárlás és főzés megszervezése mind fontos ahhoz, hogy felelősségteljesebbé váljak" - mondta.

Örömteli és emlékezetes

Osama, aki szintén első helyezést ért el, és a legjobb volt a csoportjában, azt mondta: "Családcentrikus emberként az új kultúrával való találkozás honvágyat okozott nekem." A diákokkal kötött barátságok és az olyan élmények, mint az evezés a Temzén, azonban gyorsan lehetővé tették, hogy beilleszkedjek az oxfordi életbe. "A tapasztalatom határozottan örömteli és emlékezetes volt" - tette hozzá. Ayah februárban egy hónapot töltött a John Radcliffe Kórházban egy betegség miatt az első évében, de a "fenomenális" támogatás és gondoskodás átsegítette ezen.
Shaabanék a világjárvány alatt Dubajban, online tanulással fejezték be a diplomájukat, és részt vettek egy virtuális diplomaosztón.
Mark O'Keeffe, a globális toborzásért felelős igazgatóhelyettes elmondta, hogy "nagyon örül a sikerüknek, és annak, hogy a Brookes-ban szerzett tapasztalataik ennyire pozitívak voltak".

Forrás: https://www.bbc.com/news/uk-england-oxfordshire-58340819