A sziámi ikrek rendkívüli esete: betekintés az életükbe

A sziámi ikrek rendkívüli esete: betekintés az életükbe
A Hensel ikreknek gyermekkorukban szerencsére nem voltak komolyabb egészségügyi problémáik. 12 évesen azonban életveszélyes állapotba kerültek, ezért a szüleik sürgősségi sebészetre vitték őket. A szakorvosok azonnali műtétet tartottak szükségesnek, hogy megszüntessék a tüdejüket összepréselő állandó nyomást. Az összenőtt bordáik miatt nem volt elég hely a növekvő szerveiknek. A műtét jól sikerült. Az orvosok a bordatágítással oldották meg a problémát, amelynek következtében több hely keletkezett a növekvő szerveik számára, így lényegében túljutottak az életveszélyen.

NEM HASONLÍTANAK ANNYIRA, MINT KÉT BORSÓSZEM EGY HÜVELYBEN
A biológia rendkívül izgalmas tudomány, már csak az emberi test belső működésének megismerése miatt is. Vegyük például az ikrek esetét: ők egy megtermékenyített petesejt szétválásának és két különálló embrió kialakulásának az eredményei. Sziámi ikrek esetében a petesejt nem válik szét teljesen, ezért a várandós nő olyan gyermekeket hoz világra, akiknek a teste összenőtt.
Az ikrek lehetnek egypetéjűek és nem egypetéjűek, a sziámi ikertestvérek viszont mindig egypetéjűek. Emellett a nem egypetéjű ikerpárok lehetnek különböző neműek, ezzel szemben férfi-női sziámi ikrekről nem számoltak be. Jellemző módon mindkét összenőtt testvér azonos nemű, és 70%-uk nőnemű.

NEVEZZÜK ŐKET TESTVÉREKNEK
Az összenőtt ikreket néha sziámi ikreknek nevezik, és ezt általában nem szeretik. A kifejezés a 19. századból származik, amikor egy összenőtt ikerpár, Eng és Chang Bunker kivándorolt az Egyesült Államokba. Mivel a testvérek „Sziám”-ból származtak, ami Thaiföld történelmi neve, ezért "sziámi ikreknek" nevezték őket. Az évek során ez egy általános kifejezéssé vált, amelyet valamennyi összenőtt iker megnevezésére használtak. Valójában sértő ez a kifejezés, különösen annak ismeretében, hogy a Bunker testvérek mennyit szenvedtek attól, hogy cirkuszban torzszülöttként mutogatták őket. Talán kedvesebb, ha egyszerűen ikrekként, testvérekként vagy a saját nevükön hivatkozunk az ilyen egyénekre.
A Hensel ikrek, Abby és Brittany tagadhatatlanul példaképül szolgálnak, mivel minden nehézséget képesek legyőzni. Bebizonyítják, hogy az emberi létnek nincsenek korlátai, és dicséretes az a törekvésük, hogy mindig jobb emberekké szeretnének válni. Ez a neveltetésükről is adódik, hiszen ők ketten mindig talpraesett lányok voltak és megtanulták, hogyan cselekedjenek együtt. A mindennapi feladatok sokszor még mindig nem könnyűek, de az eltelt évek során tökéletesítették együttműködési készségüket. „Gyakorlat teszi a mestert”, és a Hensel nővérek mindig arra törekednek, hogy hatékonyan dolgozzanak céljaik eléréséért.

FIGYELEMFELHÍVÁS
Az ikrek megbékéltek azzal a ténnyel, hogy bárhová mennek, mindig mindenütt feltűnést keltenek. Ez mégsem jelenti azt, hogy örülnének, ha idegenek megbámulják és fotózzák őket. Másrészt nem fognak bezárkózni a lakásba, csak azért, hogy elbujjanak a testi állapotuk által kiváltott kellemetlen látvány elől.
A Hensel ikrek kifejezetten társasági emberek, és szívesen járnak szórakozni a nagy baráti társaságukkal. Úgy döntöttek, hogy mindig pozitívan tekintenek az életre. Ugyanakkor csendes, nyugodt magánéletük van, és úgy határoztak, hogy minden tekintetben normális életet akarnak élni.

A VÉDELMEZŐK SEREGE
A szerető családjuk mellett Abby és Brittany elég szerencsés volt ahhoz, hogy értelmes kapcsolatokat alakítsanak ki. Baráti körük egyben védelmezőik serege is, akik mindig ügyelnek arra, hogy az ikrekkel való találkozások során senki ne lépje át a határaikat. Erin Junkans, az egyik közeli barátjuk mindig résen van, hogy megfékezze az esetleges problémákat.
Erin elmagyarázta, kötelességének érzi, hogy gondoskodjon arról, hogy a barátai mindig biztonságban legyenek. Megérti, hogy nem rajonganak a hívatlan figyelemért, és ha észreveszi, hogy valaki megpróbál sunyi módon fotót készíteni róluk, akkor odaugrik, és a képek útjába áll.

A JÖVŐ
Csak az idő fogja eldönteni, hogy Abby és Brittany valaha is visszatérnek-e a képernyőre, hogy felnőttként friss híreket közöljenek az életükről. Ha soha többé nem is teszik, már idáig is nagyon sok mindenbe engedtek bepillantást arról, mit jelent összenőve élni. Vannak ugyan közösségi média fiókjaik, de már jó ideje nem tettek frissítéseket.
Nem lehet tudni, mire készültek az elmúlt években, de a történetükből úgy tűnik, hogy a Hensel ikrek valószínűleg jó állapotban vannak, mivel folyamatosan legyőzik a felmerülő akadályokat. Tökéletes példát jelentenek mindenkinek, akinek bátorításra van szüksége a kitartás és az akaraterő fontosságáról.

Forrás: https://sundaydigest.com/trending/the-extraordinary-case-of-the-conjoine...