Twinsburg 2023 - Az ikrek "különleges kapcsolata": A legjobb fotók és történetek az éves ikerfesztiválról

Az Ohio állambeli Twinsburgban megrendezett esemény az ikrek és többes ikrek legnagyobb éves találkozója a világon.

48 éve több ezer sokgyermekes látogató érkezik az Ohio állambeli Twinsburgba az évente megrendezésre kerülő Twins Days fesztiválra. "Olyan ez, mint egy nagy családi összejövetel" - mondta a 72 éves Ned Mitchell, aki négy évtizede vesz részt az Ikrek Napokon egypetéjű ikertestvérével, Freddel együtt a TODAY.com-nak. "Ez az egyetlen hely, ahová az ikrek elmehetnek, ahol nem ők lesznek a kisebbségben". Fred hozzáteszi: "Minden évben új barátokra teszünk szert. Van egy különleges kapcsolat az ikrekkel, amit nehéz megmagyarázni". Az idei rendezvényen, amelyet augusztus első hétvégéjén tartottak, nagyjából 1800 ikerpár, valamint hármas- és négyes ikrek és családjaik vettek részt.

A legtöbbször tudjuk, hogy a másik mit gondol. (FRED MITCHELL)
A háromnapos ünnepség során felvonulást, hasonmásversenyt és tehetségkutatót is szerveztek. Mindig van egy téma. A szervezők 2023-ban a "Shiver Me TWINbers" ("Reszkessetek, TWINbers") címet választották, így a terület tele volt kalózokkal, sellőkkel és tengerészekkel minden korosztályból.
2022-ben a "Welcome 2 the Jungle" volt a téma. (Látod, mit csináltak a kettővel?!)
Az évente megrendezésre kerülő eseményt a Guinness Rekordok Világrekordjai a "Világ Legnagyobb Éves Ikrek Gyülekezete" címmel jegyzik. Bemutatjuk az Ikrek Napjai Fesztivál öt legjobb fotóját.

Fred és Ned Mitchell, 72 éves, Hollywood, Dél-Karolina, vietnami veteránok

Ned: Kétszer váltam el, és néhányszor eljegyeztek. Ez volt az az iker dolog, amivel nem tudtak megbirkózni. Fred és én szomszédok vagyunk. Fred még mindig házas.
Fred: Azt mondjuk, Isten hozott össze minket, tehát együtt kell maradnunk. Legtöbbször tudjuk, hogy a másik mit gondol. Egyszer csak a semmiből ugyanazt a dalt kezdjük el énekelni, pontosan ugyanabban az időben.
Ned: Minden nap látjuk egymást.
Fred: És egyformán öltözködünk. Autógyűjtők vagyunk, és megpróbálunk minden nap más autót vezetni. Bármilyen járművet vezetünk, azt a színt vesszük fel. A fiatalabb ikreknek jót tesz, ha látják, hogy egyformán öltözködünk. Amikor felnőttünk, az emberek azt mondták: "Túl öreg vagy már ehhez".
Ned: Jövő hónapban leszünk 73 évesek, és minden nap ugyanúgy öltözünk.
Fred: Ma lila autónk van, úgyhogy lilát fogunk viselni.

Jessie és Chelsea Whitely, 31 éves, Cuyahoga Falls, Ohio, körömépítő, étteremvezető.

Jessie: Mindketten egyedülállóak vagyunk, így együtt élünk. Chelsea egy sráccal járt, akivel tavaly az Ikrek Napokon találkozott. Amikor Indianába költözött, hogy közel legyen hozzá, én is elmentem. De szakítottak, így most újra Cuyahoga Fallsban vagyunk. A múlt hónapban láttuk (a volt barátját) az Ikrek Napokon, és az elég kínos volt.
Egyikünk sem szeret távol lenni egymástól. Amikor Chelsea 25 évesen elment katonának, én pedig itthon maradtam csaposnak, 50 oldalas leveleket írtam neki.
Kétszer szerepeltem az American Idolban (2012-ben és 2018-ban). Az első meghallgatásomon viccet csináltak belőlem és manipulálták a hangomat, ezért 26 évesen visszatértem a megváltásért. Engem neveztek a legjobban javuló versenyzőnek, de mégsem jutottam el Hollywoodba.
Chelsea-vel együtt énekelünk. Én vagyok inkább a dalszerző, és gitározom is. Ő csak énekel. Régebben volt egy zenekarunk, amit "Brunette Barbies"-nek hívtak, mert barna hajúak vagyunk. EDM zenét játszottunk, és megtalálható a neten.
Nem bánjuk, ha az emberek megbámulnak minket. Két klónt járkálni látni, egy kicsit ijesztő lehet - mintha természetfeletti lenne, tudod? Annyira szerencsések vagyunk, ezt mondom én is. Csak Isten tudott ilyen hihetetlen dolgot alkotni, mint az egypetéjű ikrek.

Morgan és Megan Linkous, 20 évesek, Manassas, Virginia, főiskolai hallgatók

Megan: Jelenleg otthon lakunk, de ősszel együtt fogunk lakást venni.
Megan és Morgan (egybehangzóan): Még sosem éltünk külön.
Morgan: A leghosszabb idő, amit külön töltöttünk, legfeljebb egy nap volt.
Megan: Nem, azt hiszem, a leghosszabb egy hétvége volt, mert nélkülem mentél Ohióba.
Morgan: Megan a legjobb barátnőm. Azt hiszem, egypetéjű ikreknek kell lenned, hogy megértsd a köteléket. Minden este együtt nézünk egy filmet, és sokszor együtt alszunk el. Nagyjából ugyanazokat a dolgokat szeretjük, és ugyanolyan a stílusérzékünk: Legtöbbször egy SKIMS bralette-ben és egy fekete jóganadrágban vagyunk.
Megan: A szüleink néha összekevernek minket.
Morgan: Valójában sokszor előfordul. Ha ugyanolyan a sminkünk, azt kérdezik: "Melyikünk melyik?". De különböző tetoválásaink vannak. Nekem pillangó van a bal karomon.
Megan: Nekem pedig egy kis eper van a karomon.
Morgan: Sok figyelmet kapunk, amikor együtt vagyunk, de még több figyelmet kapunk, amikor az egész családunk ott van. Vörös hajúak vagyunk, anyukánk is vörös, és van egy idősebb húgunk, aki szintén vörös hajú. Sokszor halljuk az emberektől, hogy "Nézd, mennyi vörös hajú sétál el mellettünk".

Azaelea és Ilyanah Sisson, 4 évesek, Warren, Michigan állam
Imauni Harvey-Wahid anyuka:
A lányaim nagyon udvariasak. Sokszor hallom, hogy "Ó, milyen jól neveltek". De személyiségüket tekintve a spektrum ellentétes oldalán állnak. Azaelea az, akit én úgy hívok, hogy az "anya" a kettő közül. Ő a felelősségteljesebb, szereti a tisztaságot és a rendet - és egy kicsit óvatosabb, mint a nővére. Ilyanah viszont bárhol, bármikor rendetlenséget csinál, és ez neki nem számít. Ő a kockázatvállalás híve. Ő sokkal gondtalanabb, mint Azaelea.
Az esetek 99%-ában egyformán öltöztetem őket. Sokszor megállítanak minket bókokért. Egyelőre jó móka, de tudom, hogy hamarosan saját stílusuk lesz, és saját magukat akarják majd öltöztetni... vagy talán nem! Majd meglátjuk.
Ebben a hónapban kezdik az óvodát. Nem tudom, hogy ugyanabba az osztályba fognak-e járni. Ezt az iskolára bízom. Amikor otthon leckét veszünk, felteszek Ilyanah-nak egy kérdést, és átpillantok, és látom, hogy Azaelea megpróbálja neki becsempészni a választ. Szóval talán jó lenne, ha külön lennének.

Courtney & Kelsey Lawmaster, 20 éves, Bremen, Indiana, főiskolai hallgatók
Courtney: Én a Purdue Egyetemre járok, Kelsey pedig az Ole Missre (az iskolák nagyjából 570 mérföldre vannak egymástól.) A középiskolában az emberek mindkettőnket a vezetéknevünkön, Lawmaster-nek hívtak, mert sosem tudták, melyikünkkel beszélnek.
Kelsey: Utáltam, hogy Lawmaster-nek hívnak. Utáltam, hogy összekevertek vele. A középiskolában mindent megtettem, hogy más legyek. Azt akartam, hogy teljesen különböző személyiségek és személyiségek legyünk. Courtney imádta a Beatlest, ezért azt mondogattam az embereknek, hogy "Utálom a Beatlest". Csak akkor jöttem rá, hogy milyen kiváltság ikertestvérnek lenni, amikor Courtneytól kaptam egy kis mozgásteret, hogy rájöjjek, ki vagyok én, mint személyiség.
Courtney: Mindig is jobban érdekelt az iker dolog. Nem érdekelt, hogy egyformán öltözködjünk, de azt akartam, hogy a legjobb barátok legyünk, hogy ugyanabba a sportba és klubba járjunk, és azt is akartam, hogy mindenki mindig együtt lásson minket. Szóval, amikor főiskolára mentem, abba kellett hagynom, hogy arra koncentráljak, hogy duó vagy pár akarok lenni. Magamtól kellett kitalálnom a dolgokat. Most már határozottan függetlenebb vagyok. Néhány barátom most jött rá, hogy én egy iker vagyok!
Kelsey: Jövőre vissza akarunk menni az Ikrek Napokra.
Courtney: Tudod, hogy az emberek mindig azt mondják: "Ó, az ikreket olyan kötelék fűzi össze, amit senki más nem érthet meg igazán." Úgy érzem, hogy Kelsey és én ezt valahogy elfelejtettük. És amikor Twinsburgbe mentünk, és körülvettek minket más ikrek, eszünkbe jutott, hogy milyen szerencsések vagyunk. Tényleg újra egymásra találtunk.
Kelsey: A középiskolában annyira nehezteltem, hogy iker vagyok, most viszont azt gondolom: "Ő az én párom, aki megért engem".

Forrás: https://www.today.com/parents/family/twin-connection-twinsburg-festival-...